Повече от половин век компанията AMG подобрява в спортното отношение

...
Повече от половин век компанията AMG подобрява в спортното отношение
Коментари Харесай

Mercedes S-Class AMG вече с над 800 к.с - видео

Повече от половин век компанията AMG усъвършенства в спортното отношение Mercedes S клас. AMG версията на настоящия швабски седан от първокласен клас от също закупи спомагателна мощ. Новият Mercedes AMG S 63 " E Performance " с AMG хибридна технология още веднъж е пример в сегмента. Моделът съчетава AMG 4,0-литровия V8 битурбо мотор със характерното за AMG хибридно задвижване и нова версия на AMG High Performance Battery (HPB).

Новият HPB 150 е основан на батерийните кафези с непосредствено изстудяване на добре познатия HPB 80. Енергийното наличие се усилва от 6,1 при HPB 80 до 13,1 квтч при HPB 150. Това усилва напълно електрическия пробег до 33 километра. Фокусът на задвижването обаче е по-малко върху електрическия пробег и повече върху спортното показване. Със систематична мощ от 590 кВт/802 к.с. и систематичен въртящ миг от 1430 Нм, ускорението от 0 до 100 км/ч лишава единствено 3,3 секунди. Максималната скорост е 290 км/ч.

Системи като окачването AMG " Ride Control+ ", стабилизацията при наклоняване " Active Ride Control " и общоприетото кормилно ръководство на задния мост привеждат високата динамичност на шофиране в сходство с обичайния комфорт на S-класата.



По-спортното наличие на модела на пътя може да се види да вземем за пример от потреблението за пръв път при седан от S-клас на характерната за AMG радиаторна решетка с отвесни ламели и огромна централна звезда. Вместо по-ранния орнамент на радиатора със звезда на Mercedes, гербът на AMG в този момент е подложен в сребристо хром/черно. В допълнение, предната престилка в дизайн на реактивно крило с огромни странични въздухозаборници и функционални въздушни пердета характеризира изгледа начело.

Погледнати в профил, до 21-инчовите AMG ковани джанти и характерните за AMG странични прагове са поразителни. Характерни детайли на дизайна на моделите от 1963 година могат да бъдат открити откъм гърба, като трапецовидни, оребрени капаци на двойни ауспухови тръби и необятен дифузьор с надлъжни перки.

Интериорът съчетава висококачествените детайли на S-класата със характерни за AMG детайли. Седалките със специфична AMG графика и неповторими шевове акцентират елегантния външен тип. Ексклузивни цветове и разнообразни кожени тапицерии от напа с щампована AMG емблема в предните подглавници акцентират или спортната, или първокласната страна на S 63 " E Performance ".

Ефективният AMG волан е с впечатляващ дизайн с двойни спици и с безпроблемно интегрираните бутони също способства за типичния за марката състезателен тип. Бутоните на AMG кормилото впечатляват с брилянтни екрани и тяхната интуитивна операционна логичност. Те могат да се употребяват за ръководство на значими функционалности и на всички стратегии за шофиране, без да се постанова да сваляте ръцете си от кормилото. Степента на рекуперация на хибридното задвижване също може да се избира благодарение на бутоните на кормилото.

Инфоразвлекателната система MBUX включва разнообразни AMG и характерни за хибрида екрани и функционалности. Това са екраните в арматурното табло, в централния мултимедиен екран с портретен формат в централната подпора и в опционалния хед-ъп екран. Изгледът на арматурното табло и хед-ъп екрана могат да бъдат персонализирани с разнообразни стилове на екрана и самостоятелно избираеми съществени изгледи.

Ценовата листа за AMG S-Class, който би трябвало да бъде пуснат в средата на 2023 година, към момента не е финализирана. Експерти от сектора чакат базова сума от към 200 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР