Повече от 8,423 млн. са чуждестранните туристически посещения в България

...
Повече от 8,423 млн. са чуждестранните туристически посещения в България
Коментари Харесай

Над 8,423 млн. са визитите от чужденци в България за 10-те месеца на 2018 г.

Повече от 8,423 млн. са задграничните туристически визити в България за интервала януари- октомври тази година. Отчита се растеж от 4,9% по отношение на същия интервал на миналата година. Това сочат анализите на Националния статистически институт, оповестени през днешния ден.
Данните са извънредно положителни и потвърждават, че България е все по-разпознаваема туристическа дестинация и притегля възходящ брой задгранични посетители, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че през 10-те месеца на годината се резервира устойчивата наклонност на нарастване и развиване на бранша от последните 3 години, което е и доказателство, че страната ни предлага първокачествен и конкурентен артикул. Надявам се да запазим положителните резултати в оставащия интервал на 2018 година и да отчетем поредна сполучлива година за туризма, уточни министърът.
Водещ пазар за входящ туризъм у нас е Румъния, като пътуванията от прилежащата страна надвишават 1,218 млн., достигайки нарастване от 24%. Гърция и Германия се подреждат на второ и трето място, като визитите от тях са надлежно близо 932 хиляди и повече от 822 хиляди
Класацията на топ 10 пазари за интернационалните туристически визити се добавя от Турция, Русия, Македония, Полша, Англия, Сърбия, Украйна.
От януари до октомври обилни растежи се регистрират на редица от пазарите, включени в топ 50 за входящ туризъм у нас. Гостите от Израел са с 19,5% повече, от Молдова – 12 на 100 нарастване, от Испания се отбелязва 16 на 100 повишаване. От Съединени американски щати растежът на туристите е с 11,8 на 100, а от Словакия и Норвегия задграничните визити нарастват надлежно с 12,3% и 32,9 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР