Повече от 742 000 украинци се без електричество заради щети,

...
Повече от 742 000 украинци се без електричество заради щети,
Коментари Харесай

Над 740 000 украинци нямат електричество

Повече от 742 000 украинци се без електричество поради вреди, породени от военните дейности, заяви пресслужбата на Министерството на енергетиката.

Повече от 1133 обитаеми места и 8074 трансформаторни подстанции в Украйна са останали без напрежение (напълно или частично) по време на военните дейности.

По данни на министерството най-тежко е ситуацията с електроснабдяването в Донецка област и Мариупол - повече от 233 хиляди клиенти без електроснабдяване са изцяло.

BBC заяви, базирайки се на информация от собствен сътрудник, че в Одеса малко преди среднощ са били чути четири мощни детонации. По-късно станало ясно, че украинската отбранителна система смъква съветски ракети, които са били изстреляни от ситуирани покрай крайбрежията военни кораби. Досега публично няма десант на територията на крайбрежния град. Преди няколко дни и през вчерашния ден украинските военни предизвестиха за възможна офанзива по Одеса, въпреки че американското разузнаване опроверга това.

Агенция УНИАН прави резюме, че настъплението на съветските войски продължава най-много в северните елементи с въздушна и ракетна поддръжка като задачата е цялостен надзор над Мариупол, обграждане и следващо завладяване на Киев, блокиране на Чернигов и постигане на административните граници на Луганска и Донецка област. Започнала е подготовка за нахлуване към Суми, като там при въздушни бомбардировки в предградията са бомбардирани жилищни здания, при което са починали хора и деца, декларират локалните управляващи.

Засега опитът за завладяване на Изюм е претърпял крах.

В Южнобужския действен регион съветската войска е спряна на подстъпите към Николаев и прегрупира войските си, с цел да възобнови настъплението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР