Повече от 6400 проверки са реализирали държавните горски предприятия и

...
Повече от 6400 проверки са реализирали държавните горски предприятия и
Коментари Харесай

МЗХГ състави 124 акта нарушение на Закона за горите

Повече от 6400 инспекции са осъществили държавните горски предприятия и Изпълнителната организация в последните 4 дни , осведомят от пресцентъра на Министерство на земеделието. Проверките са осъществени в интервала от 18 до 21 март, като са формирани 124 акта и 40 констативни протокола.

Инспекторите от държавните горски предприятия са направили общо 4239 инспекции по Закона за горите, в последните 4 дни. Контрол на място е осъществен на 885 обекти за рандеман на дървесина и 737 транспортни средства. Ловците, които са тествани са 2308, рибарите - 7, а други физически лица- 302. Съставени са 58 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 24,94 пространствени кубически метра дърва, 2 моторни транспортни средства, един кон, 4 каруци, както и 2 моторни триони.

В същия интервал чиновниците на районните дирекции по горите са инспектирали 217 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 288 места за рандеман на дървесина, 956 транспортни средства, 28 ловци, 84 рибари и 710 физически лица. Общо осъществените инспекции са повече от 2200, като в следствие от тях са формирани 40 констативни протоколи и 66 акта.
 Горите и метлите на фрагменти и през днешния ден разбуниха депутати в обединението
Горите и метлите на фрагменти и през днешния ден разбуниха депутати в обединението

Разбира се, Българска социалистическа партия не останаха безмълвни

Служители на Регионална дирекция по горите - Берковица са задържали два товарни автомобила, транспортиращи строителна дървесина. Нарушението е открито по време на инспекция на 21 март, в землището на с. Стакевци, област Видин. Дървесината е била немаркирана с контролна горска марка, индустриална марка или общинска марка и без превозен за превозването й.

На същата дата чиновници на РДГ Варна са открили, че в обект за рандеман на дървесина, попадащ в горска територия - държавна благосъстоятелност, находящ се в землището на с. Медово, ДГС Добрич е осъществен рандеман на дървесина в размер на към 14 пл. м3 от дървета, немаркирани в основата си с контролна горска марка и без да позволен добивът им с издаденото разрешително за сеч. За установените нарушавания на Закона за горите в обекта за рандеман на дървесина са формирани 2 акта на лицето, получило позволителното за сеч.
 Дунчев и министър Иванов в спор по какъв начин се картират вековните гори
Дунчев и министър Иванов в спор по какъв начин се картират вековните гори

България е най-концентрирата с вековни гори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР