Повече от 60 млн. заразени с коронавирус (COVID-19) са регистрирани

...
Повече от 60 млн. заразени с коронавирус (COVID-19) са регистрирани
Коментари Харесай

СЗО: Европа надхвърли 60 млн. заразени с коронавирус от началото на пандемията

Повече от 60 млн. инфектирани с ковид (COVID-19) са регистрирани в Европа от началото на пандемията, което е към 30% от всички регистрирани инфектирани в света. Това демонстрират данните на Световната здравна организация (СЗО), осведоми ДПА.

Европейският районен офис на СЗО прикани за по-големи старания за реализиране на по-бърз и по-справедлив прогрес във имунизирането на хората против COVID-19, като отбелязва огромното разграничение сред някои страни.

Въпреки че процентът на имунизираните в Европа е измежду най-високите в света, районният шеф на СЗО за изключителните обстановки Дорит Ницан означи, че доста хора, които са в предпочитани групи - като възрастни хора и здравни служащи - към момента не са получили ваксина.

В Европа има повече от 1,2 млн. умряли от/с COVID-19. В международен мащаб броят на умрелите е 4,2 млн. души досега съгласно статистиката на СЗО.

СЗО брои общо повече от 50 страни като част от европейския район, в това число Русия, Украйна, Турция и други

Здравният орган на Европейски Съюз ECDC до момента е записал към 34,4 млн. инфектирани и повече от 740 000 умряли за 27-те страни членки на Европейски Съюз и техните страни сътрудници - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, които са свързани в Европейското икономическо пространство.

Дори в границите на Европейски Съюз има разлики в приема на ваксини - страни като България и Румъния изостават доста от другите страни членки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР