Повече от 60 чужди разузнавателни служби са активни на сръбска

...
Повече от 60 чужди разузнавателни служби са активни на сръбска
Коментари Харесай

Сръбски професор хвърли бомбата и разкри колко чужди разузнавателни служби има в страната

Повече от 60 непознати разследващи служби са дейни на сръбска територия, декларира професор Милан Миялковски, някогашен декан на Факултета по сигурност, оповестява сръбското радио Б-92.

Според него ситуацията в Сърбия и района би трябвало да се преглежда като система за скачени съдове. Миялковски уточни острия конфликт в този регион на геополитическите ползи на най-големите международни сили - Съединените щати, Русия и Китай, Турция като районна мощ, както и транснационалният фактор, подценен от мнозина - ислямистите. От друга страна е " нападателната позиция " на Запада, на първо място на Европейски Съюз, във връзка с Косово и Метохия, продължи той.

Въз основа на неговия опит и дълготрайния мониторинг на обстановката Миялковски съобщи, че Сърбия е " следена " от разследващите служби на към 60 страни. " Имайки поради, че те вършат това съвсем три десетилетия, това значи, че те са основали такива позиции, такава авторитетна агентура в Сърбия, която е подготвена, подготвена, образована да прави разнообразни подривни дейности, започвайки с напън, подправени вести, смущаващи обществеността, качествата им са забележителни и непрекъснато се укрепват от разнообразни действия, на първо място секретни, само че и обществени ", сподели той.

На въпроса каква е главната цел, Миялковски отговори, че те желаят да принудят Сърбия да признае колкото се може по-скоро „ подправената страна Косово “. " Тъй като съпротивата по този въпрос нараства, може да се чака, че те ще засилят другите типове напън. Мисля, че това е методът, по който би трябвало да погледнем сегашната обстановка в региона на сигурността и вероятностите за напред ", сподели Миялковски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР