Повече от 500 заболявания могат да бъдат лекувани с пчелни

...
Повече от 500 заболявания могат да бъдат лекувани с пчелни
Коментари Харесай

Сладкият мед, който лекува над 500 заболявания

Повече от 500 болести могат да бъдат лекувани с пчелни артикули.

От бронхит и язва, през псориазис и разширени вени, до целулит и коксартроза – спасението от всички тези здравни проблеми се крие и в методите на а питерапията.

Тя е клон на различната медицина, при който се употребяват пчелни артикули като мед, пъстър прашец и даже пчелна отрова.

Апитерапията е клон на различната медицина. Чрез нея можем да докоснем организма във всичките му аспекти като дух, душа и тяло, а освен едностранно, както е в стандартната медицина, изясни пред Дарик апитерапевтът доктор Пламен Енчев. Той е възпитаник на Стоимир Младенов, татко на актуалната апитерапия в България.

Д-р Енчев е фен пчелар и има 25 кошера в Хисаря.

В здравната си активност ползва всички пчелни артикули за лекуване на необятен набор болести. Прави го към този момент близо 30 години. Признава, че с апитерапия самичък е съумял да се излекува от продължителен гастрит и колит.
 b Thinkstock  Влюбена в есента: с обемния вълнен пуловер с поло яка на HM Edna предлага Влюбена в есента: с обемния вълнен пуловер с поло яка на HM
С мед и останалите пчелни артикули могат да се лекуват и други всеобщи заболявания като стомашно-чревни болести, всички хронични хепатити, жлъчно-каменна болест и други.

Медът носи лечебните свойства на растенията, от които е получен . Така да вземем за пример начална форма бронхит може да се излекува единствено с мед от липа. Прополисова смес също оказва удобно въздействие.

Пчелните артикули оказват балансиращ резултат и на нервната система. При язва или гастрит медът би трябвало да бъде разперен във вода или подобаващ хладък чай. При поленова алергия или алергичен ринит доста оказва помощ даден по подобаваща скица мед, създаден на до 30 км от мястото, където живеем, разкрива още апитерапевтът.
 b Thinkstock
Ето още един аргумент в интерес на апитерапията - пчеларите доста рядко боледуват от злокачествени болести.

Освен това живеят приблизително с 3 години по-дълго, демонстрира немско изследване.

Всеизвестно е, че медът е съсредоточена пълноценна биологична храна, съдържаща над 30 значими за човешкия организъм субстанции. Може обаче да лекува и по различен метод, с изключение на признат през устата.

Подходящ е за лекуване на повърхности рани, като подобаващият мед се намазава на марля и се слага върху раната.

Употребата на мед при деца под една година не се предлага.

След тази възраст може да се стартира банкет на по-лек мед като акациев, поучава апитерапевтът. При възрастни целесъобразната дневна доза е грам мед на кг тегло.
 b Thinkstock
Предозиране с пчелния артикул може да се получи, в случай че се приема над 300 грама на ден. Тогава е допустима появяването на алергия.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР