Повече от 440 цивилни жители са били убити от руските

...
Повече от 440 цивилни жители са били убити от руските
Коментари Харесай


Повече от 440 цивилни жители са били убити от руските въоръжени сили в първата фаза от военната

Повече от 440 цивилни поданици са били убити от съветските въоръжени сили в първата фаза от военната инвазия в Украйна, съгласно отчет на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида. Беларус провокира угриженост със известие за напредване на военни елементи.

В отчета са документирани изтезания в Киевска, Черниговска и Сумска област, преди изтеглянето на съветската войска от тези райони при започване на април. Мисията на Организация на обединените нации е събрала доказателства от повече от 100 градове и села. Върховният комисар за правата на индивида Фолкер Тюрк уточни в изказване, че има основателни аргументи да се счита, че дейностите на съветските сили  могат да бъдат избрани като военно закононарушение. Все още няма коментар от съветска страна.

Американските законодатели се споразумяха за спомагателна помощ за сигурността на Украйна. Тя ще е на стойност не по-малко на 800 милиона $ и ще бъде планувана в бюджета за защита на Съединените щати.

Осем души са починали и петима са били ранени през днешния ден след съветски обстрел в Курахово, Донецка област, оповестиха от Киев. В града са били атакувани пазар, автобусна спирка, бензиностанция и жилищни здания.

Съветът за сигурност на Беларус разгласи, че следва в продължение на два дни да бъде осъществено напредване на войски и военно съоръжение за осъществяване на обучение за противопоставяне на „ терористична опасност “. В резултат ще бъде лимитирано придвижването по някои пътища и транспортни възли. Миналата седмица министрите на защитата на Русия и Беларус подписаха допълнения към съглашението за военно съдействие, отбелязва „ Ройтерс “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР