Повече от 4.1 млн.лв. са постъпили по линия на организираната

...
Повече от 4.1 млн.лв. са постъпили по линия на организираната
Коментари Харесай

БЧК е подпомогнал над 143 хиляди души от началото на военните действия в Украйна

Повече от 4.1 млн.лв. са постъпили по линия на проведената от Българския Червен кръст Национална акция за набиране на средства в поддръжка на засегнатите от спора в Украйна, която започва на 27 февруари т.г.

Над 143 хиляди души са били подкрепени у нас от Българския Червен кръст през миналите 6 месеца, според от потребностите им. От началото на военния спор в Украйна, БЧК е изпратил над 225 тона помощи (нови облекла, обувки, консумативи, хигиенични материали и др.) в поддръжка на локалното население чрез Украински Червен кръст, Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

Над 60 хиляди украински жители, останали в България, са били подкрепени със артикули от първа нужда. Раздадени са над 120 хиляди броя разнообразни хранителни пакети и вода. Над 31 хиляди души са получили хигиенични пакети и материали, лекарства, облекла, постелъчен инвентар и така нататък. Българският Червен кръст откри „ гореща телефонна линия “ за съвещания и психо-социална помощ на пристигналите у нас украински жители, на която подпомагане са потърсили над 12 600 души. Съвместно с Министерството на здравеопазването, БЧК отвори и „ парещ телефон “ относно възможностите за здравно и здравно обслужване в нашата страна, към който за помощ са се обърнали повече от 1300 индивида. До момента чиновниците на БЧК са подкрепили 483 украински жители в напъните им да възстановят фамилни връзки.

От самото начало на военния спор в Украйна, БЧК активизира близо 4900 чиновници и доброволци в цялата страна и провежда пунктове за оказване на помощ на украинските жители. Представители на организацията се включиха в основаните спешни центрове, в партньорство с държавни институции и локални управляващи в Бургас, Варна, Русе, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, Добрич, Силистра, София и други, в които беше оказвана поддръжка и подпомагане на хората, търсещи протекция на територията на страната ни.

БЧК отпусна 10 000 швейцарски франка от Фонд „ Бедствия, повреди и рецесии ” в отговор на незабавния зов на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец за подкрепяне на дейностите на Червения кръст в Украйна и засегнатите от спора страни.

В партньорство с Върховния комисариат за бежанците, УНИЦЕФ и СЗО, Българският Червен кръст откри 6 центъра „ Синя точка “ в цялата страна, в които се дават правна и психо-социална поддръжка за дами, деца и хора в риск, избягали от спора в Украйна. До момента през тях са минали близо 26 000 индивида. Подобни центрове действат и на територията на Румъния, Полша и Молдова.

Организацията продължава работата по всички свои действия, в това число и по плановете и стратегиите в помощ на уязвими групи в нашата страна, в това число тези, свързани с бежанци и търсещи леговище у нас. И сега Българският Червен кръст поддържа всички нуждаещи се посредством материално подкрепяне, финансова помощ, хранителни пакети, медикаменти, облекла, обществени, правни и здравни съвещания.

Повече информация за всички действия на БЧК през миналите 6 месеца във връзка с търсещите в България поддръжка,  може да намерите 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР