Повече от 3500 заявки са подадени за участие в Софийския

...
Повече от 3500 заявки са подадени за участие в Софийския
Коментари Харесай

Повече от 3500 заявки са подадени за участие в Софийския маратон тази неделя

Повече от 3500 поръчки са подадени за присъединяване в Софийския маратон, който ще се организира тази неделя, 9 октомври. Това оповестиха уредниците на обичайна конференция преди едно от най-масовите спортни събития в столицата.

На старт в класическата дисциплинираност се чака да застанат към 500 души, като измежду тях ще бъдат петима кенийски спортисти и двама от Мароко, които ще нападат върха на маратона от 2 часа, 13 минути и 3 секунди на мароканеца Редуан Нуини. При дамите към върха ще се стремят три представителки на Африка - две от Кения и една от Етиопия.
5  Пресконференция за Софийския маратон
На старт в трите дисциплини - класическият маратон от 42,195 километра, полумаратона от 21 километра и 10 километра, се чака да застана към 800 задгранични състезатели от 50 страни, включително Япония, Колумбия, Йордания, Сан Марино и Австралия. Особено огромна се обрисува да бъде групата на бегачите от Белгия, като шефът на маратона Даниел Дуков сподели, че се чакат 80 индивида от тази страна.

" За четвърта поредна година използваме този маршрут. Той е с бронзов етикет от Международната федерация по лека атлетика и резултатите от него важат за всевъзможни надпревари. Участниците в маратона ще създадат две обиколки с начало и старт на площад " Независимост " пред Националната художествена изложба, до момента в който тези в полумаратона - една. Наясно сме, че в надпреварата на 10 километра ще се бягат с няколкостотин метра повече от оповестеното, само че това е по този начин, тъй като нямаме особено обособено трасе за него, а ще употребяваме това на маратона ", добави Дуков.
5  Пресконференция за Софийския маратон
След двугодишна пауза ще бъде обновен и всеобщият старт, който е безвъзмезден и отворен за участници от всякаква възраст. Записването за него ще може да се направи и в деня на маратона.

Рейс офисът, в който ще се раздават номерата на участниците, ще бъде в Княжевската градина и ще отвори порти в четвъртък. В него ще могат да се вършат късни регистрации за маратона. Участниците ще получат тениска на маратона и мешка с дарове от спонсорите, а участниците, които завършат трите съществени дистанции, ще бъдат наградени и с орден, който тази година е със силуета на църквата " Света София ".

Наградният фонд на маратона е 60 000 лв., тъй че участниците ще имат сериозен тласък да дадат най-хубавото от себе си. Ще разпознаваем и най-добре представилите се българи ", сподели ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В деня на маратона ще бъдат затворени улиците, по които ще премине надпреварата. Те ще бъдат недостъпни за коли в интервала от 7:30 до 15:30 часа в неделя.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР