Повече от 350 слона са загинали при неизвестни засега причини

...
Повече от 350 слона са загинали при неизвестни засега причини
Коментари Харесай

Слонове масово продължават да умират в Ботсвана - има ли биологична заплаха?

Повече от 350 слона са починали при незнайни към този момент аргументи в северната част на Ботсвана, написа БГНЕС, базирайки се на The Guardian.
Първата всеобща гибел на животните е записана в делтата на Окаванго при започване на май. В края на месеца са умряли 169 слонове, а доникъде на юни броят им се е нараснал двойно. Според локални източници, 70% от смъртните случаи са били към водни басейни.
Найл Маккан - шеф по отбрана на природата в английската благотворителна организация National Park Rescue, твърди, че такова всеобщо измиране не е следено от доста дълго време. Правителството на Ботсвана още не е изследвало образците, по тази причина няма безапелационна информация за повода за гибелта и дали тя не съставлява опасност за човешкото здраве.
Засега надвиват две съществени версии – отравяне или незнаен патоген. Сибирската язва, която в началото се смяташе за най-вероятна причина, беше изключена след това от листата на евентуалните аргументи.
Местни хора описват, че част от слоновете са се движели в кръг, което демонстрира съществуването на неврологичен проблем.
Наблюденията демонстрират, че умират слонове на друга възраст и от двата пола. Някои от тях изглеждали слаби и изтощени, което провокира съмнение, че скоро ще има още такива смъртни случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР