Повече от 300 000 прекъсвания на електрозахранването бяха причинени от

...
Повече от 300 000 прекъсвания на електрозахранването бяха причинени от
Коментари Харесай

Масова отмяна на полети и липса на ток заради снежна буря в САЩ

Повече от 300 000 спирания на електрозахранването бяха породени от мощни снеговалежи и снежни стихии в Северна и Южна Каролина и няколко други щати в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС. Снеговалежът доста затрудни придвижването на сухопътния превоз. Получени са данни за 509 пътнотранспортни катастрофи и повече от 1 000 позвънявания от водачи на коли, затънали в снега.
Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър заяви, че неприятното време може да остави до 500 000 консуматори без светлина и топлота. В момента това число е близо 240 000. Проблеми с електрическата енергия има и в щатите Алабама, Джорджия, Тенеси и Вирджиния.
Над 1 000 самолетни полета бяха анулирани на интернационалното летище Шарлот (Северна Каролина) заради неподходящо време. Според The New York Times, това число на всички летища в Северна и Южна Каролина надвишава 1 300 души.
Губернаторът Купър горещо предложи на популацията в навечерието на Коледа да се въздържа от пътешестване с частен превоз. " Останете там, където сте, вкъщи. Подгответе дарове, украсете коледните елхи и гледайте футбол ", написа той в Twitter.
Купър разгласи изключителна обстановка в 100 окръга до 10 декември в това число. За оказване на помощ на спасители и поданици бяха мобилизирани 143 чиновници от Националната армия на Съединени американски щати, 43 транспортни средства с висока проходимост и 14 камиона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР