Повече от 264,59 милиона човека са били заразени с новия

...
Повече от 264,59 милиона човека са били заразени с новия
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 в света минаха 5,5 млн.

Повече от 264,59 милиона индивида са били инфектирани с новия ковид по света, от които 5 541 249 са умряли, сочат калкулации на Ройтерс.

От началото на разпространяването на вируса в края на 2019 година инфекции са били регистрирани в 210 страни и територии. Информационната организация разгласява лист на 50-те страни с максимален брой открити случаи с ковид.

Междувременно Индия записва най-големия брой жертви на Коронавирус от юли насам, откакто два от щатите коригираха дневния брой починали, съобщи Ройтерс.

Източният щат Бихар добави 2426 нерегистрирани смъртни случая, дължащи се на ковид, а южният щат Керала добави 263. С това дневният брой на жертвите доближи 2796, най-високата цифра от 21 юли.

Жертвите на опустошителната втора вълна през март и април тази година се измерваха с хиляди.

През последните месеци индийските щати не престават да прибавят нерегистрирани смъртни случаи, дължащи се на COVID-19. Това поддържа мнението на някои медицински специалисти, че жертвите на пандемията в страната надалеч надвишават формалната цифра от 473 326, отбелязва организацията.

Австралия пък стана следващата страна, която утвърди използването на имунизацията против ковид на " Пфайзер " измежду деца от 5 до 11 години.

Здравният министър Грег Хънт посочи, че слагането на дозите в тази възрастова група ща стартира на 10 януари. По думите му решението е било взето след " деликатна и задълбочена преценка ", която е открила, че мярката е безвредна и ефикасна и е от интереса на децата.

Свързани вести COVID-19: С 1304 по-малко от през вчерашния ден са новите случаи. Вирусът заличи 28-хиляден град за 2 години Доц. Оскар: Ковид може да докара до трайна слепота Проф. Момеков: Скоро ще стане ясно дали Омикрон пробива имунизациите, само че чакаме да пазят Проф. Гетов сензационно: COVID-19 ще се самоунищожи! Вижте кога
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР