Повече от 250 приключенци и още над 50 организатори от

...
Повече от 250 приключенци и още над 50 организатори от
Коментари Харесай

Над 250 души три дни чакаха „July morning” във Фестивала „Асеновград – град Приключение“

Повече от 250 приключенци и още над 50 уредници от клуб „ Танград “ съживиха планината край Асеновград през миналия уикенд. Много от хората посрещнаха дружно първия юлски изгрев („ July morning”) за 2018 година, над село Добростан.
В продължение на три дни, мъже, дами и деца от разнообразни обитаеми места на страната се впуснаха в надпревари, игри и занимания. Други просто се любуваха на планинския релакс по време на Фестивала на рисковите спортове „ Асеновград – град Приключение “. Въпреки че мощният вятър не разреши запалване на лагерен огън и хвърчене с парапланер, искащите експерти, пристигнали за това, бяха над 20. За първи път бе извършено съревнование по тичане из планински маршрут, в което се включиха към 10 бегачи.
В конкуренцията по колоездене по нелекото 13-километрово трасе до село Тополово и назад се спуснаха повече от 15 велосипедисти. Децата за първи път яздиха кон, катериха особено пригодени за задачата стени и пробваха симулиран алпинизъм. Друга забавна активност по време на Фестивала бе проява на моторни мини планери, изпълнена от възпитаници, занимаващи се с авио моделизъм. А сутринта, по изгрев слънце, запалянковци практикуваха йога навън. Голяма част от участниците в „ Асеновград – град Приключение “ пренощуваха в палатки измежду природата на върха над селото.
„ Мястото е извънредно зареждащо с сила. Красотата, която излъчва, не може да се опише с думи. Трябва да се усети. “, описа пред Гергана Толева – един от основателите от клуб „ Тангра “. Тя изясни, че организацията за сходно събитие стартира още през януари. Първо се взима решение за датата на осъществяване на фестивала. Следва приготовление на план и кандидатстване за финансиране пред Община Асеновград. Ако концепцията бъде утвърдена, стартира същинската работа. Планира се съществено в продължение на към два месеца и половина, преди началната дата на фестивала. Последните мерки са седмица преди старта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР