Повече от 25 години независимата организация Euro NCAP изследва безопасноста

...
Повече от 25 години независимата организация Euro NCAP изследва безопасноста
Коментари Харесай

Subaru Outback е най-безопасният нов автомобил според Euro NCAP? - видео

Повече от 25 години самостоятелната организация Euro NCAP изследва безопасноста на новите коли с тъй наречените „ краштестове “. С 88,8 % Subaru Outback реализира най-високия резултат от всички нови транспортни средства, тествани през интервала 2020/2021 година Резултатът - нито един нов автомобил не е по-безопасен от Subaru Outback. Outback реализира най-голям брой точки във всички класове транспортни средства както за асистиращите системи (95 процента), по този начин и за уязвимоста на участниците в придвижването (84 процента).

Шестото потомство на японския кросовър означи повече точки в краш теста от всеки различен автомобил, тестван през последните две години. По този метод японската автомобилна марка акцентира впечатляващо своята философия за сигурност - посредством непрекъснати усъвършенствания не би трябвало да има повече съдбовни пътни катастрофи с коли Subaru до 2030 година



Усъвършенстваните асистиращи системи играят решаваща роля по този път. Outback е първият модел на Subaru с разширената система Eyesight, чийто работен обсег е в допълнение повишен от стерео камерата, която в този момент е инсталирана непосредствено на горното предно стъкло. По този метод заплахите и трудностите могат да бъдат разпознати още по-рано, което значи, че системата може да предизвести и да се намеси по-рано.

Euro NCAP обобщава това в своя Flashback Report 2021, както следва: „ Тестовете демонстрираха огромни разлики в резултатите от усъвършенстваните системи за подкрепяне на лидера (ADAS). Subaru Outback се показа най-добре с 95 % от точките – с помощта на комплицираните системи за спешно прекъсване, поддържане на лентата, системи за скорост и внимание. "

В четвъртото потомство, което е рожба на 30 години научноизследователска и развойна работа, Eyesight включва освен система за спешно прекъсване с предизвестие за конфликт и функционалност за секване, само че и за първи път помощник за отбягване с дейна функционалност за ръководство което оказва помощ при безвредно отбягване на трудности, центриране на колата в лентата на придвижване и дейна система за предизвестие за овакантяване на лентата, която с изключение на маркировката на платното разпознава и естествени граници като тревна повърхност.

Други съставни елементи на Eyesight включват помощник при пускане, различаване на пътни знаци с образован ограничител на скоростта, който съпоставя вашата лична скорост с пътните знаци, и адаптивен круиз надзор, който поддържа скоростта и дистанцията от участниците в придвижването напред.

Оборудването за сигурност на Outback се добавя от общоприета система за промяна на лентата, мъртва зона и помощник за кръстосано придвижване, както и от задната система за спешно прекъсване, която предизвестява за конфликт при придвижване на заден ход. Системата за различаване на лидера вижда разсейването и умората му, и го предизвестява да обърне внимание на казуса. Предните камери и камерите за заден ход, както и страничният екран опростяват както промяната на лентите на придвижване, по този начин и маневрирането в дребни пространства.

Ако въпреки всичко се случи случай, Subaru Global Platform е бранителя на пасажерите. Архитектурата на транспортното средство, на която са основани всички нови модели на Subaru, освен покачва стабилността при шофиране, само че и сигурността и твърдостта на купето. В комбиниране с подсилена рамка, спомагателни помощни греди и увеличеното потребление на високоякостна стомана, равнището на отбрана при челен, непряк и заден конфликт е усъвършенствано с 40 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР