Повече от 200 студенти от различни националности сътвориха грандиозен спектакъл

...
Повече от 200 студенти от различни националности сътвориха грандиозен спектакъл
Коментари Харесай

Грандиозен спектакъл във Варна сътвориха студенти от медицинските университети

Повече от 200 студенти от разнообразни националности сътвориха величествен театър по време на Втория народен студентски фестивал на медицинските университети в България с интернационално присъединяване. Студентите пяха, танцуваха и показаха артистичните си умения пред публиката, която остана в плен на магията на изкуството повече от 5 часа в препълнената зала в СОК " Камчия “. Организатор на запаметяващия се фестивал бе МУ-Варна.

На 21 април над 5-часово шоу срещна гениите на студенти от медицинските специалности на 6 университета в страната и чужбина. Невероятният театър, който сервираха участниците от медицинските университети във Варна, София, Пловдив, Плевен, медицински факултет към Тракийски университет - Стара Загора и интернационалните посетители от Университета в Патра, Гърция, провокира бурни страсти и сподели приказност от хубост.

Сред публиката бяха ректорите на МУ-Варна проф. Красимир Иванов, на МУ-Плевен проф. Славчо Томов, на МУ-Пловдив проф. Стефан Костянев, шефът на УМБАЛ " Св. Марина " - Варна проф. Валентин Игнатов, както и университетските управления на всички медицински университети в България. Поздравителни адреси бяха получени от Министъра на опазването на здравето на България господин Кирил Ананиев, основния секретар на Министерство на здравеопазването проф. Красимир Гигов, ръководителя на Общински съвет - Варна господин Тодор Балабанов, ректора на ТУ-Варна проф. инж. Росен Василев и други

Шоуто откриха танцьорите от Фолклорно-танцовия отбор на МУ-Варна с началник Диана Димитрова, които изправиха публиката на крайници и дадоха началото на представяния на български фолклор от разнообразни краища на страната. Блестящи бяха осъществяванията и на студентите, които се бяха спрели на песни на огромните имена в музиката - Лайза Минели, Тина Търнър, Бийонсе, Кристина Агилера, Марая Кери, Адел. Международните посетители от университета в Патра, Гърция, пък омагьосаха гостите с колаборация от песни, музика и танци от Пелопонес и Средна Гърция.

Индийски и непалски танци показаха задграничните студенти от 4 университета, които съумяха да потопят публиката в достоверната атмосфера на митичните страни и да опишат вълшебни истории от старите епоси. Завладяващите с величието и хубостта си творения на човешкия талант – оперната музика и балетът – също имаха справедливо място на фестивалната сцена и допряха сетивата на присъстващите с виртуозните осъществявания на студентите.

Ангелските гласове на студентите от госпъл хора на МУ-Пловдив придвижиха гостите в друго измерение, а два скеча, театрална натрупа, авторска лирика и хип-хоп танци допълниха пъстроцветната мозайка на програмата на фестивала.

В третата част на фестивалния ден бе отредено място на рок музиката. Три рок банди показаха евъргрийн части пред наелектризираната аудитория и още веднъж я изправиха на крайници. Специална изненада бе появяването на последната група - бандата на проф. Платиканов и другари.

Зрелищният край изпрати с фойерверки всички участници, които от сцената на МУ-Варна си дадоха обещание да се срещнат още веднъж идната година в Плевен.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР