Повече от 20 афганистански командоси са били убити в северната

...
Повече от 20 афганистански командоси са били убити в северната
Коментари Харесай

От засада! Талибаните ликвидираха повече от 20 командоси в Афганистан

Повече от 20 афганистански командоси са били убити в северната афганистанска провинция Фаряб от талибански екстремисти. Това оповестиха локални публични лица, представени от ДПА.

Елитните сили са били ситуирани, с цел да отвоюват назад окръг, високомерен от талибаните преди към 10 дни.

Командосите са били ситуирани по въздух и дружно с локалните сили са се пробвали да завземат региона Давлат Абад от талибанските екстремисти късно във вторник, посочи провинциалният консултант Себгатула Сайлаб.

Силите за сигурност за малко са възвърнали контрола над региона, но екстремисти, които са се укривали в близките села, по-късно са им устроили засада, прибавиха съветниците Абдул Манан Кати и Фазал Хак Мохамади.

Местните армейски сили са били осведомени с региона и са съумели да избягат, само че командосите са били пленени и по-късно убити.

По време на нападението минимум две военни цистерни са били ударени от крайпътни бомби, а други пет са били конфискувани от талибаните, съгласно локалните политици.

Кадри, споделени в обществените мрежи, демонстрират кървавите трупове на над дузина командоси с боси крайници, до момента в който талибански бойци претърсват труповете им, явно с цел да вземат движимостите им.

Мнозина афганистанци, в това число политици, държавни чиновници и публицисти, разгласиха фотоси на командира на специфичните сили Сухраб Азими в обществените мрежи, определяйки го като един от най-уважаваните и страхотни офицери.

" Когато видях фотографията на безжизненото ти тяло и че патронът е уцелил гърдите ти, а не гърба ти, бях горделив и разбрах, че си се борил лице в лице с врага си до последния миг ", написа във " Facebook " татко му Захир Азими, който е някогашен военачалник от афганистанската войска.

В Афганистан насилието продължава неотслабващо и неотдавна талибаните реализираха съществени триумфи.

От началото на формалното евакуиране на Съединени американски щати и другите войски на НАТО на 1 май, минимум 27 области попаднаха в ръцете на талибаните.

Афганистан има 34 провинции и към 400 области. Областните центрове служат като административни единици на второ равнище, едно равнище под провинциите.

Нарастват опасенията по отношение на способността на силите за сигурност след цялостното евакуиране на интернационалните сили.

Силите на командосите на афганистанската войска са високо подготвени и добре оборудвани. Те са разполагани неведнъж в най-тежките бойни полета в опит да изтласкат талибаните.

Според отчет на Организация на обединените нации талибаните са съумели да завладяват пет области през предходната година, четири от които бяха отвоювани назад от държавното управление в границите на няколко дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР