Повече от 2% от световния товарен капацитет е в застой

...
Повече от 2% от световния товарен капацитет е в застой
Коментари Харесай

Институтът IfW: Над 2% от глобалния товарен капацитет е в застой в Северно море



Повече от 2% от международния товарен потенциал е в застой в Северно море, което е " доста необикновена " обстановка за пристанищата там, съобщи специалист от немския стопански институт IfW, представен от Ройтерс.

" В момента не се вижда завършек на натрупваният при контейнерните транспорти “, сподели Винсент Стамер от IfW, добавяйки, че тапите нарастват и отвън китайските пристанища.

" За Германия и Европейски Съюз това визира по-специално задграничната търговия, изключително с Азия, откъдето, да вземем за пример, се доставят потребителска електроника, мебели и текстил ", добави той.

Логистичните компании се борят от месеци с графиците за транспорт на контейнери, които се оказаха в хаос заради войната в Украйна и блокирането в Китай.

През предишния месец немската логистична компания HHLA прикани всяка връзка във веригите на доставки от клиенти до железопътни линии, да се координират по-добре в лицето на разстройства, провокирани от войната.

Освен това има почти 20% по-малко кораби, пренасящи контейнерни и в Червено море - най-важният търговски път сред Европа и Азия - в сравнение с се чака при естествени условия, уточни още институтът IfW.

Според Стамер последният път, когато разликата е била толкоз огромна, беше след експлоадирането на коронавирусната пандемия преди две години.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР