Повече от 180 организации призоваха правителствата да бойкотират зимната в

...
Повече от 180 организации призоваха правителствата да бойкотират зимната в
Коментари Харесай

Искат спиране на Олимпийските игри в Пекин

Повече от 180 организации приканиха държавните управления да бойкотират зимната в Пекин през 2022 година заради известия за нарушавания на човешките права на етническите малцинства , написа БГНЕС. Световният конгрес на уйгурите дефинира събитието като " Олимпиада за геноцида ". Отношението на Китай към личните му жители е обект на възходяща рецензия по целия свят.
Канадецът Дик Паунд - най-дългогодишният член на МОК - съобщи, че възбраната на спортистите да вземат участие в събитието би било „ жест, за който знаем, че няма да има никакво влияние “. " Игрите не са китайски игри, игрите са игрите на МОК ", сподели той пред Би Би Си. " Решението за домакинство на олимпиади не се взема предвид на сигнализиране за утвърждение на държавна политика ", сподели Паунд. Съставена от групи, представляващи тибетци, уйгури, поданици на Хонг Конг и други малцинства, обединението на участниците в акцията разгласява взаимно отворено писмо, призоваващо за протест на игрите в Пекин, с цел да се " подсигурява, че те не се употребяват за поощряване на ужасяващите нарушавания на държавното управление на Китай и репресиите му против несъгласните ".
 Олимпиадата в Токио 2020 ще се организира без значение от това какво става с ковид Олимпиадата в Токио 2020 ще се организира без значение от това какво става с ковид
Отложената поради пандемията Олимпиада ще се организира това лято „ без значение от еволюцията на COVID-19 “, разкри президентът н...
Китай поредно отхвърля изказванията за нарушение на правата на индивида в Синдзян, настоявайки, че лагерите на уйгурите не са лагери за задържане, а " центрове за професионално обучение и образование ". „ Жалко е, че историята повтаря със случилото се преди 82 години с нацистките олимпийски игри през 1936 година “, сподели Дорджи Цетен от Студенти за свободен Тибет - една от групите, подписали писмото. " Домакинството на игрите в Берлин оказа помощ за легитимирането на геноцида на Хитлер против еврейския народ и укрепи нацисткия режим. Правителствата и интернационалната общественост би трябвало да бойкотират игрите в Пекин през 2022 година и да заемат позиция в поддръжка на полезностите на демокрацията, свободата и правата на индивида ", гласи изказването на правозащитниците. Правозащитните организации приканиха МОК да откри различен хазаин на Олимпийските игри , които стартират по-малко от шест месеца след забавените летни игри в Токио.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР