Повече от 150 нелегални мигранти са били задържани от граничните

...
Повече от 150 нелегални мигранти са били задържани от граничните
Коментари Харесай

Задържаха още 155 нелегални мигранти в Дувър

Повече от 150 незаконни мигранти са били арестувани от граничните сили на Обединеното кралство, пресичайки Ламанша с дребни лодки - в същия ден, в който министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман инспектира център за депортирането им в Руанда.

Днес Министерството на вътрешните работи удостовери, че са били арестувани общо 155 противозаконни мигранти, а четири лодки са били прехванати.

Това е най-новата група, която идва в Обединеното кралство, откогато държавното управление показа своя спорен законопроект за противозаконната миграция по-рано този месец.

С нея общият брой за 2023 година доближава 3562 души в 83 лодки, откакто министърът на вътрешните работи се пробва да сложи под надзор противозаконното прекосяване на границата през Ламанша.

Според новите строги ограничения за всички лица, търсещи леговище, които идват нелегално с дребни лодки, ще бъде неразрешено да влизат още веднъж в страната за неопределен срок. Очаква се законопроектът за противозаконната миграция да попречи на мигрантите да употребяват законите за правата на индивида, с цел да избегнат извеждането си от Англия.

В събота министърът на вътрешните работи инспектира евентуален център за депортиране в Руанда, защото продължава да се ангажира с спорната политика на депортиране.

Изминаха 11 месеца, откогато Обединеното кралство реализира единодушие по договорката, съгласно която хора, поискали леговище във Англия, ще бъдат депортирани в Руанда, с цел да бъде прегледана молбата им и в случай че тя бъде задоволена, да обитават там за непрекъснато.

Първият полет с бежанци до Руанда беше блокиран в 11 часа от съдиите в Страсбург предишното лято, само че през декември Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че политиката е законна.

Министърът на вътрешните работи театралничи за фотоси - под тропичен дъжд - при построяването на стена на мястото, което ще се трансформира в блок с 500 жилището в Кигали, на фона на очакванията на торите, че полетите могат да стартират до няколко месеца. Тя постави тухла на нов жилищен блок в покрайнините на града, който може да стане дом на мигранти, изпратени от Обединеното кралство.

В квартал Гаханга, където се намират 528 жилища, наред с парцелите с една, две и три спални ще има и стадиони за волейбол и баскетбол.

Министърът на вътрешните работи на Англия съобщи: " Проектът за жилища в Гаханга съставлява огромна крачка напред в Руанда, която усилва към този момент съществуващия си потенциал за настаняване на бежанци и даване на филантропична помощ на хиляди хора в цялата страна ".

По-рано денем госпожа Брейвърман участва на махленски панаир, проведен в чест на Деня на Британската общественост, където посети щандове с храни от страните от Британската общественост - Индия, Мозамбик и Обединеното кралство.

Последните 155 мигранти дойдоха, откакто в петък повече от 100 души започнаха ново рисковано пътешестване. Те са първите пристигнали след въвеждането на Закона за противозаконната миграция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР