Повече от 100 хил. екземпляра от критично застрашения вид на

...
Повече от 100 хил. екземпляра от критично застрашения вид на
Коментари Харесай

Над 100 хил. орангутани избити и загинали за 16 години

Повече от 100 хиляди екземпляра от сериозно застрашения тип на орангутаните са починали или са били избити в Борнео от 1999 година насам, разкрива ново изследване, представено от английските медии.

Учените, които са направили 16-годишно изследване на острова, са определили данните като " умопомрачителни ".

Обезлесяването , задвижвано от дърводобива, добива на палмово масло , минното дело и фабриките за хартия не престават да бъдат главните виновници за измирането на орангутаните.

Ала изследването, оповестено в сп. Current Biology, също по този начин разкрива, че животните " изчезват " от региони, които са останали залесени .

Това значи, че огромен брой орангутани просто са били избити , акцентира изследователката Мария Войт от немския Институт за еволюционна антропология " Макс Планк ".

Д-р Войт и нейните сътрудници показват, че животните са обект на лов от ловци и са избивани като възмездие за нахлуване над реколтата - опасност, която преди този момент е била подценена.

Отглеждането на палмово масло, което се открива в огромно многообразие от хранителни артикули, е добре известна причина за загубата на местообитания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР