Повече от 1,3 милиона американци подадоха молба за обезщетения за

...
Повече от 1,3 милиона американци подадоха молба за обезщетения за
Коментари Харесай

Повече от 1,3 милиона американци подадоха молба за обезщетения за безработица

Повече от 1,3 милиона американци подадоха молба за компенсации за безработица предходната седмица, което е исторически висок ритъм , който демонстрира, че доста работодатели към момента уволняват хора , оповестява " Чикаго трибюн ".

Постоянното повишение на съкращенията се случва по време на скок в случаите със инфектирани , което принуди шест щата още веднъж да наложат рестрикции за бизнеса . Аризона, Калифорния, Колорадо, Флорида, Мичиган и Тексас са една трета от американската стопанска система . Петнадесет други щата са прекратили повторното отваряне. Всичко това отсрочи предходното възобновяване на пазара на труда и евентуално ще докара до спомагателни съкращения .

Докладът от министерството на труда в четвъртък сподели, че броят на молбите за помощ за безработица е понижен от 1,4 милиона през миналата седмица. Броят на молбите надвишават 1 милион за 16та поредна седмица . Преди пандемията рекордно високите стойности за седмични молби за безработица бяха по-малко от 700 000.

1 милион души потърсиха компенсации предходната седмица по обособена стратегия за независимо заети лица . Тези числа не са поправени за сезонни вариации, тъй че държавното управление не ги включва в формалния брой.

Засилващите се огнища и по-строгите държавни ограничавания забавят икономическата интензивност в огромна част от страната. Правителственият отчет за работните места за юни сподели безработица, която спадна до 11,1% от 13,3% .
 Безработицата за юни в Съединени американски щати падна до 11,1% след разкриване на 4,8 млн. работни места
Безработицата за юни в Съединени американски щати падна до 11,1% след разкриване на 4,8 млн. работни места

Безработицата спадна с повече от 2%

И все пак стопанската система си възвърна едвам към една трета от работните места , които изчезнаха през март и април. Докладът за работни места през юни отразява изследвания, извършени в средата на месеца - преди пандемията още веднъж да избухне.

По-новите данни са тревожни . Разходите за кредитни и дебитни карти, издадени от Bank of America, спаднаха през седмицата, завършила на 27 юни, спрямо миналата седмица. Автомобилните и продажбите на домове са се забавили.

" Подновените страхове от вируса, а не държавните ограничавания, въздействат на интензивността ", разяснява Андрю Хънтър, старши икономист от Capital Economics.

Данните от " Кронос ", който създава програмен продукт за обмисляне на работа за дребни предприятия , укрепват доказателства, че възобновяване на пазара на труда се трансформира.

През седмицата, която завърши на 4 юли, съкращенията измежду клиентите на " Кронос " се усилиха , а наемането понижа. Сега фирмите уволняват приблизително близо трима служащи за всеки нов нает , демонстрират данните на компанията.

В бранша на търговията на дребно броят на отработените смени се трансформира малко през последната седмица , след постоянните нараствания през предходните седмици. Дейвид Гилбъртсън, вицепрезидент в Кронос, разяснява, че това допуска, че потребителското търсене не се нараснало задоволително, с цел да оправдае повече чиновници .
 Тръмп хвали бурното възобновяване на стопанската система на Съединени американски щати
Тръмп хвали бурното възобновяване на стопанската система на Съединени американски щати

Това са исторически цифри

" Всичко, което може да е отворено, е отворено. Сега просто ни трябват повече хора, които да влязат и да стартират да харчат пари , преди нещата още веднъж да се подобрят. "

През последните дни няколко компании предизвестиха, че предстоят още съкращения . Емблематичният производител на дънки Levi`s, съобщи, че ще редуцира 700 работни места. United Airlines предизвести за 36 000 чиновници - съвсем половината от работната си мощ в Съединени американски щати, че през октомври те могат да изгубят работата си. (Авиокомпаниите нямат право да редуцират работни места до тогава като изискване да получават милиарди долари от държавната избавителна помощ.)

Новата опасност от загуба на работни места е тъкмо когато федерална стратегия, която обезпечава 600 $ седмично компенсации за безработица, с изключение на всяка друга помощ за безработица, която всеки дава, завършва в края на този месец . Конгресмени обявиха, че ще одобряват някаква форма на нов избавителен пакет, когато се завърнат по-късно този месец от двуседмична отмора.

Длъжностни лица от администрацията показаха поддръжка за спомагателни тласъци . Републиканците в Сената се опълчват на удължаването на програмата за 600 $ на седмица за безработица, основно заради обстоятелството, че това обезкуражава уволнените да се върнат на работа. Демократите упорстват да удължат програмата до януари.
 Скок на недостига на Съединени американски щати
Скок на недостига на Съединени американски щати

Пандемията визира икономиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР