Повече американци са подали молби за помощи при безработица миналата

...
Повече американци са подали молби за помощи при безработица миналата
Коментари Харесай

Американците подават все повече молби за помощи при безработица

Повече американци са подали молби за помощи при безработица предходната седмица и въпреки че броят на съкращенията остава на ниско ниво, те надвишават за пета поредна седмица прага от 230 000, съобщи Асошиейтед прес.

Молбите за помощи при безработица за седмицата, завършила на 2 юли, са нарастнали до 235 000, което е напредък с 4000 по отношение на миналата седмица, заяви трудовото министерство. Новоподадените молби нормално отразяват броя на съкращенията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Средното четириседмично ниво, което компенсира някои седмични съмнения, е повишено със 750 по отношение на миналата седмица до 232 500.

Общият брой на американците, получили помощи за безработица за седмицата, завършила на 25 юни, се е нараснал с 51 000 по отношение на миналата седмица – до 1 375 000. Тези числа са колебаеха няколко седмици към 50-годишен най-малко.

Работодателите оповестиха 11,3 милиона нови позиции в края на май, което е спад по отношение на почти 11,7 милиона през април. Новите работни места са достигнали 11,9 милиона през март.

Министерство на труда разгласява отчета си за майските работни места в петък и анализаторите чакат работодателите да са запълнили над 276 000 работни позиции. Това не е дребен брой, само че ще е най-ниското месечно ниво от повече от месец.

Някои огромни компании оповестиха съкращения наскоро, напомня АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР