Повдигнато обвинениеСлужителят на МВР карал таксиРайонна прокуратура-Сливница повдигна обвинение на

...
Повдигнато обвинениеСлужителят на МВР карал таксиРайонна прокуратура-Сливница повдигна обвинение на
Коментари Харесай

2000 лева гаранция за пожарникар, превозвал бежанци

Повдигнато обвиняване
Служителят на Министерство на вътрешните работи карал такси

Районна прокуратура-Сливница повдигна обвиняване на пожарникар, който бил хванат да транспортира трима мигранти от Афганистан.

51-годишният К. М. бил засечен от гранични служители на реда на пътя за Калотина, покрай Драгоман. Униформените спрели за инспекция таксиметров автомобил и открили, че в него се возят трима чужденци. Проверка посочила, че те са афганистанци. Таксиметровият автомобил по документи се водел благосъстоятелност на родственик на пожарникаря, сподели административният началник на Районна прокуратура-Сливница Пламен Петков. По първична информация тримата чужденци заплатили по 100 лв. на служителя на Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат откарани до границата. В момента се проверява дали пожарникарят е работил самичък или има и други хора, които са му помагали.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор на К. М. е избрана мярка за неотклонение “парична гаранция” от 2000 лева Взето е поради, че обвиненият е с чисто минало и с открит адрес. За закононарушението, за което е притеглен към отговорност пожарникарят, законът планува наказване от 1 до 6 години затвор и санкция от 5000 до 20 000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР