Повдигнаха обвинение на шофьора на румънския автобус, който катастрофира в

...
Повдигнаха обвинение на шофьора на румънския автобус, който катастрофира в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора на катастрофиралия румънски автобус

Повдигнаха обвиняване на водача на румънския рейс, който катастрофира в събота на пътя Велико Търново - Русе. Тежкият случай взе 4 жертви - двама мъже и две дами. Това заяви на брифинг окръжната прокуратура, съобщи Нова телевизия.

Шофьорът, който е управлявал рейса, е турски жител. Привлечен е по обвинявания за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, че не е направлявал МПС-то, което ръководи и за превишена скорост.

“Предвид, че е той непознат жител има възможност да се укрие, по тази причина ще желаяме от съда мярка “задържане под стража”, разясни прокурор Илиян Благоев.

Той отхвърли да разяснява какви доказателства има прокуратурата против водачът, който е турски жител, тъй като те “са следствена тайна”.

“На този стадий не се ревизира положението на пътната настилка”, сподели следователят от Национална следствена служба Бранимира Вергова. Тя отхвърли то да е причина за произшествието.

Вторият водач, който също беше арестуван за 24 часа, е освободен. Няма данни за покачване на обвиняване и на водача на паркирания отвън пътното платно лек автомобил, обявиха проверяващите.

От брифинга на прокуратурата стана ясно още, че петимата румънски жители, за които прилежащата страна изпрати медицински хеликоптери, с цел да ги транспортира в Румъния не са разпитани.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР