Повдигнаха обвинение на шофьора на автобуса за зловещата катастрофа с

...
Повдигнаха обвинение на шофьора на автобуса за зловещата катастрофа с
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса е обвинен за зверската катастрофа с 4 жертви

Повдигнаха обвиняване на водача на рейса за злокобната злополука с 4 жертви край Велико Търново. Той е арестуван за 72 часа и на следващия ден в съда в Търново ще бъде импортирано искане за непрекъснатото му задържане под стража.

„На този стадий са събрани задоволително доказателства и водачът, турски жител, е притеглен като обвинен за причиняване гибел по несъобразителност в резултат на нарушение на разпоредбите за придвижване като лидер на МПС. Предвид на това, че е непознат жител, и то на страна отвън Европейски Съюз, съществува заплаха да се укрие и да не може да бъде обезпечен за процеса, и поради тежкия резултат от закононарушението, ще желаяме от съда да му бъде взета мярка „задържане под стража“, сподели наблюдаващият прокурор Илиян Благоев, без да конкретизира дейностите, довели до нещастието. Обясни единствено, че е изпуснал контрола – на автомобила и се е движил с несъобразена скорост.

Стана ясно още, че откритата съвсем 24 часа след случая част от тахографа на авариралия рейс е парче от корпуса и част от записващата лента, само че на нея няма данни за скоростта, с която се е движел. „Ще бъде изследвано, само че не е нещо очевидно, което да съдържа информация, въобще, а не да е унищожена“, добави прокурорът.

Следователят Бранимира Вергова посочи, че е открито „нещо“, само че какво е то и част от какво устройство е занапред следва да се разбере, откакто специалистите дадат своето умозаключение.

Според проверяващите положението на пътната настилка не е причина за нещастието, в която починаха 4 души – две дами и двама мъже, а други 8 бяха ранени.

Вторият водач на рейса, също турчин, е освободен след полицейския арест от 24 часа.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР