Повдигнаха обвинение на асеновградчанин, предложил подкуп на полицаи. Мъжът е

...
Повдигнаха обвинение на асеновградчанин, предложил подкуп на полицаи. Мъжът е
Коментари Харесай

Спипаха младеж без книжка, шофирал дрогиран и предложил подкуп на полицаи

Повдигнаха обвиняване на асеновградчанин, предложил рушвет на служители на реда. Мъжът е на 24 година, карал е под въздействието на алкохол и опиати. Освен това, не имал удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство (МПС). Ситуацията зародила на 02.02.20 година към 03:30 ч. Обвиняемият, откакто използвал алкохол и кокаин, отишъл пред заведение край Асеновград, където работела негова позната.
В дребните часове на деня двамата тръгнали с нейния лек автомобил „ Ауди “ в посока към града, като карал мъжът. На едно от кръговите кръстовища към Асеновград, повлиян от алкохола и опиата , обвиненият изгубил ръководство и качил двете леви гуми на колата върху островчето, при което те се спукали в бордюра. Левият предел на автомобила също се изкривил. Въпреки това, водачът траял пътя си с колата, като след известно време се разминал с полицейски патрул. Служителите на Министерство на вътрешните работи забелязали 2-те спукани гуми, обърнали посоката на придвижване и потеглили след него. Когато ги видял лидерът настоял да си разменят местата с неговата спътница, тъй като с изключение на, че е използвал алкохол и опиати, бил и нямал и брошура.
Отдалечавайки се от полицейския автомобил, той спрял и на шофьорското място седнала дамата. След като служителите на реда пристигнали при тях, поискали документите на дамата и до момента в който ги проверявали, мъжът си признал, че той е управлявал колата. На обвинения била осъществена инспекция с техническо средство „ Алкотест Дрегер “, което отчело 1,54 промила алкохол в кръвта. За да не правят по нататъшни дейности по определяне на нарушавания, той решил да предложи рушвет на двамата служители на реда. Обърнал се към тях с думите: „ Може ли да оправим нещата? “ . След това извадил 100 лв. (2 банкноти от по 50 лева) и допълнил: „ Давам тези 100 лв. да ме пуснете да си вървя и да забравим за случая! “ .
Обвиняемият хвърлил парите на пода на полицейския автомобил през отворената предна врата. Полицаите не взели банкнотите и уведомили неотложно дежурния проверяващ служител на реда. Водачът на колата е бил арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 3 000 лв.. Най-тежкото, планувано от закона наказване всред тези за закононарушенията, в които той е упрекнат, а точно това, за рушвет, е отнемане от независимост до 10 години и санкция до 15 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР