Повдигат обвинение за участие в терористична група на българина, който

...
Повдигат обвинение за участие в терористична група на българина, който
Коментари Харесай

Задържаните за атентата в Белгия: Били са част от две радикални ислямистки клетки

Повдигат обвиняване за присъединяване в терористична група на българина, който беше арестуван в Белгия нощес. Той беше задържан с още шестима души за приготовление на терористичен акт. В понеделник ще бъде изправен пред съда. 

Арестите бяха осъществени в понеделник вечерта при две акции на белгийската полиция - в Брюксел и Антверпен. Заподозрените са били част от две радикални ислямистки кафези - в Брюксел и Антверпен, които са имали връзка по сред си. 

„ И в двата случая открихме ясни доказателства за подготовка и дейности за осъществяване на офанзива. Не искахме да чакаме, до момента в който си намерят съответна цел, с цел да извършат нападението. Разследването обаче демонстрира, че е имало мощна подготвеност за осъществяване на набези в Белгия “, сподели федералният прокурор на Белгия Ерик Ван дер Сипт.

Всички арестувани са младежи – към 20-годишни. За българина е известно, че е роден през 2003 година и е разпознат като Сергей Радков. Все още не е ясно какво е било открито при обиските. Не се оповестява за открити оръжия или експлозиви.

Със сигурност няма и причина да се провокира суматоха измежду хората. Но несъмнено, ние следим от близко обстановката и ще поправяме заповедта, когато е належащо “, сподели министърът на вътрешните работи Анелис Верлинден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР