„Потвърждавам – това беше човекът на Пеевски в ДАНС, който

...
„Потвърждавам – това беше човекът на Пеевски в ДАНС, който
Коментари Харесай

Росен Миленов пред ФАКТИ: Чрез 200 милиарда 15 000 българи държат цялата власт

„ Потвърждавам – това беше индивидът на Пеевски в ДАНС, който де факто и контролираше ДАНС “. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ някогашният чиновник на службите ни за сигурност, а през днешния ден цивилен деятел и бизнесмен – Росен Миленов. Първите му думи бяха по адрес на освободения зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков, който е апетитен за „ индивида на Пеевски в службите “.

А за останалите смени на някогашни фрагменти на ГЕРБ – махнаха главанаците. Така им споделяха. Те са от котилото на Столична дирекция на вътрешните работи, хора на Младен Маринов. Любомир Янев – някогашният началник на ГДБОП, и всички ръководители на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи също произлизат от Столичната дирекция. Те произлизат от „ Охранителна полиция “, не са работили оперативна работа. Оперативна работа значи да работиш със специфични разследващи средства, да водиш на доклад лица, да водиш на доклад разработки, където се работи с документи, с нормативна база и така нататък Има мисловна активност. А „ Охранителна полиция “ е да охраняваш мероприятия – митинги, мачове, публичния ред”, разяснява Миленов. По думите му, Бойко Борисов припознава тези момчета – от ниските ешелони на Министерство на вътрешните работи, като свои себеподобни.

„ ДАНС – това е службата, която служи като фабрика за компромати, посредством които се ръководи страната. Тоест там се бетонира омертата на хората с мръсните пари. А пък Главната дирекция за битка с проведената престъпност е машата, посредством която се преразпределя пазарът – както легалният, по този начин и незаконният. Под незаконен се има поради тези артикули, които са неразрешени от закона – опиати, оръжие, проституция, трафик “.

Бившият чиновник на службите за сигурност у нас изясни по какъв начин посредством ГДБОП страната фаворизира избрани играчи в избрани браншове от стопанската система, а конкурентните им биват преследвани. „ Ощетяването на хазната, т.е. на жителите, на годишна база е към 200-300 милиона “, добави той.

„ Ще ви изтъквам какво споделя зам.-министър на вътрешните работи (б.р. явно по спомен от работата в службите). Обажда му се обектът, който е качен на надзор със специфични разследващи средства, и го пита олигархът: „ Какво правиш? “, а зам.-министърът на вътрешните работи споделя: „ Служа на едрия бизнес “. Това е документирано “, разкри Росен Миленов.

Димитър Георгиев се хвали, че се борил с олигархията, каузи: „ Кои каузи? В техния сектор е Държавната организация за финансово разузнаване, а проспаха банкрута на КТБ, където всеки си потегли с по 200-300 милиона “, по този начин гражданският деятел разяснява самохвалството на някогашния ръководител на ДАНС Димитър Георгиев, на който му се привидяха някакви грандиозни триумфи и битка против олигарсите.

„ ДАНС проспаха всяка една скица. Ние виждаме резултата от всички тези схеми. Вчера слушах Бобоков, който приказва за 3-4 милиарда евро, отчислени към Борисов за десетгодишното ръководство. Това го отвори Бобоков, който има достъп до висши управителни длъжности в страната “, сподели Миленов и изясни, че делата против предприемачи се употребяват за рекет. „ Не че тези не са нарушители. Миню Стайков сме го водили на разработка още 2005 година, когато беше спонсор на Георги Първанов. Всички тези хора са били обекти на разработка на службите, само че даже да сме стигнали до Прокуратурата и избраната разработка да е влезнала в съда, съдът я смачква против 1 милион “, направи още разкрития някогашният чиновник на службите ни за сигурност

„ ДАНС от самото начало събираха единствено компромати. Аз по тази причина споделям, че това е фабрика за компромати. Ние не може да приказваме за България като за страна, тъй като тази територия е почерняла от дребни, междинни и едри нарушители, които крадат кокошки, коли, бизнеси, банки и най-страшното – те откраднаха страната. Затова Борисов не би трябвало да има право да каже една думичка – той трябваше към този момент да е на подсъдимата пейка “, безапелационен бе Миленов.

„ При задържането на Борисов ще светне цялата мрежа към него. Можеш да документираш хората, на които се е доверил и му държат сметките в чужбина. Като покажеш на хората, че тези лица държат по 100-200 милиона пари на Борисов, кой ще го отбрани? “, запита той.

На въпроса дали съгласно него Бойко Рашков се отхвърля да проверява Борисов поради думите, че Гешев се явява като имунитет на Борисов, Росен Миленов отговори по следния метод: „ Мисля, че в тази констатация е прав. Главният прокурор не е основен прокурор в качеството, което Конституцията му дава. Той е креатура на каишка “.

Гражданският деятел с решителност съобщи, че би трябвало служебният министър да навлиза в материята на разкрития. „ При последващо държавно управление, което ще е съдружно, влизаме в сделки и няма да пипнат нищо. Сега той (б.р. Бойко Рашков) има цялостната независимост. Инструментариумът и опциите са извънредно огромни. Който потегля да убеждава, че не може да се задържи този или оня, той или лъже, или е част от схемата, или цели да има замяна, не смяна. Разследващите служители на реда също са органи на следствието (по НПК) и могат да правят в началото следствени дейности, без глобата на прокурора, без от прокурора да има разпореждане, или от съда, за първични следствени дейности. Например да отидем в къщата да създадем претършуване и изземване. Но оставете къщата, там няма да намерим нищо на Борисов. Ще намерим на други места. Всеки има доближени към него хора, посредством които държи тези активи, които са добити по незаконен метод. За това ви споделям, че Министерство на вътрешните работи и ДАНС сега могат да свършат за 3 дни работа “, съобщи още Росен Миленов.

„ Сега най-важно е „ да падне главата “ на основния прокурор и мисля, че отново зависи от жителите. Трябва да има безумен и мощен напън “, означи той.

„ Ако има промяна, Министерство на вътрешните работи би трябвало да се преструктурира – да се съкратят 20 000 (служители), ДАНС да се закрие, с цел да не съществува в този си тип, тъй като е нездравословен освен за страната и обществото, само че и за националната сигурност. И ето – ще има места за детски градини в тези здания (в които се обитават тези институции) “, добави още Миленов.

„ Спирачките са 200 милиарда мръсни пари, които са в основата на всичко. Те в действителност са тласъкът на ръководството, каквото и да е.15 000 българи посредством тези 200 милиарда държат цялата власт, а ние сме статисти “, съобщи някогашният чиновник на службите ни за сигурност във връзка с „ спирачките “ пред още по-мащабни и злокобни разкрития за закононарушения на до неотдавна управлявалите.

„ Трябва още по-голям напън, би трябвало да има пречистване. Това не е, както споделят, чистка, а просто махаш нелоялните към системата. Защото, както го сподели Рашков, те са лоялни на Борисов. Назначени са там да правят работа, само че не работата, която законът им повелява, а да правят мръсната работа “, добави гражданският деятел Росен Миленов.

Ще бъде ли повдиганото обвиняване против Бойко Борисов, попита водещата Лили Маринкова, а нейният посетител отговори по този начин на заложеното запитване: „ Да, аз ви подсигурявам, тъй като ще се промени моделът. Ако в този момент не го свършат, ще пристигна желанието на жителите да има правдивост, а тя минава през работеща правосъдна система. Това значи 15 000 арестувани. На първо място Борисов. Гешев също. Гешев е най-елементарен за задържане – където и да пипнеш, можеш да го включиш в проведена незаконна група. Елементарно е. Въпросът е до воля, да нямаш взаимозависимост и да нямаш боязън. Всичко друго е прахуляк в очите на хората. Затова чакаме ареста на Борисов и по-късно тръгваме към ония 15 000, които сега държат страната, държаха я и ще продължат да я държат, в случай че не бъдат арестувани, а тези 50 милиарда – актив, който може да се прибере, не отидат в хазната, където им е мястото. Информацията от ДАНС ще излезе рано или късно, колкото и на някои да не им се желае “.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР