Потвърдихме системната корупция като културоложки феномен. Държавата е майка на

...
Потвърдихме системната корупция като културоложки феномен. Държавата е майка на
Коментари Харесай

Македонски журналист: Трагедията на АМ Струма показа слабостите на институциите ни

" Потвърдихме систематичната корупция като културоложки феномен. Държавата е майка на корупцията, това е един затворен кръг, от който не можем да излезем. Научихме, че водачите най-вероятно не са работели във компанията транспортьор, че рейсът е нямал лиценз и все пак е минал 100 пъти през границата ".
 Поне 135 пъти минал границата рейсът на
Поне 135 пъти минал границата рейсът на " Беса Транс " за две години

Въпреки неналичието на позволение за интернационален транспорт

Това съобщи за нещастието на Автомагистрала " Струма " телевизионният публицист от Скопие Борян Йовановски в изявление за предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

По думите му инспекторатът в РСМ,, да вземем за пример, има единствено 13 инспектори, които не могат да смогнат с цялата работа. Случаят на " Струма " само , изясни Йовановски.

Това не се отнася единствено за Северна Македония, а за целия район, призна той.
 Уволниха двама митничари от РСМ, пуснали у нас рейса на
Уволниха двама митничари от РСМ, пуснали у нас рейса на " Беса Транс "

Излизането на рейса от РСМ не било отразено в митническата система

" Ние не действаме, нямаме никакви професионални стандарти. Ние импровизираме. Балканите за живият образец за импровизации, резултатът от които са сходни нещастия ", съобщи журналистът.

Според журналиста тази покруса обаче е посочила, че българското общество и институциите ни , което се случва на съседите ни.

" Чувам най-хубави неща за всички виновни институции и от двете страни. Докторите във вашите лечебни заведения работят в действителност интензивно, с цел да оказват помощ на потърпевшите в тази тежка обстановка ", сподели Йовановски. Жалко е, че не си сътрудничим по-интензивно и оставяме представителите на омразата да основават изкуствени обстановки в връзките ни ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР