Потресен съм от тази дивашка, мутренско-бандитска кампания, която в последните

...
Потресен съм от тази дивашка, мутренско-бандитска кампания, която в последните
Коментари Харесай

Георг Спартански: След полицейската акция в Буковлък над 500 гласа за мен се преляха към гласовете на моя опонент

„ Потресен съм от тази дивашка, мутренско-бандитска акция, която в последните два месеца се водеше против мен, против фамилията ми, против името и достойнството ми. Докато имаше единствено черен пиар против мен в жълти и кафяви уеб сайтове, някак си демонстрирах нужното достолепие и самообладание, с цел да понеса тази кална мръсотия. Но когато се намесват държавни институции, които би трябвало да подсигуряват законността в страната, не мога да остана безмълвен. “ Това съобщи през днешния ден кметът на Плевен Георг Спартански, който завоюва балотажа в общината против претендента на ГЕРБ Мирослав Петров.
„ Няколко дни преди втория тур на изборите потърсих контакт с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен Красимир Начев, тъй като получих информация, че против мен се готви чудовищна операция. За първи път той не ми отговори на телефонно позвъняване. Вечерта го потърсих с три СМС-а. Написах, че мощно се надявам към момента да има страна в България и че не следва по един жесток метод полицията да бъде въвличана в обслужване на избрани ползи, които нямат нищо общо със законността. Казах, че няма да разреша да бъда на ниска цена манипулиран и няма да оставя да се търкаля името ми в калта. Ще направя всичко допустимо и като правист да защитя всичките си права “, описа Георг Спартански.
Красимир Начев го уверил по телефона, че полицията ще си свърши съвършено работата, че те неуморно работят „ на терен “, с цел да прекратят всевъзможни клевети и че по отношение на него нямало никакви сигнали.
„ В изборния ден стартира да става нещо ужасно. Получих информация, че хора, които ми симпатизират и са ми покровители в секционни комисии в село Буковлък и в град Славяново, са задържани и са им повдигнати обвинявания. Правеше се всичко допустимо да нямам свои представители, даже симпатизанти до секциите там. Отново получих СМС, че полицията прави всичко допустимо купеният избор да бъде отстранен “, продължи Спартански.
Той сподели и съпостави резултатите от гласуването в прословутото село Буковлък, в което доминира ромско население.
На първия тур там от 3 200 гласоподаватели правото си на избор са упражнили към 1 500 гласоподаватели. Малко под 600 от тях са били за Спартански, а неговият конкурент получил към 840 гласа.
„ Когато бяха задържани мои симпатизанти и покровители, се оказа, че в секциите в Буковлък нямам свои представители, които да следят и да подсигуряват законността на изборния развой. А нямам и в секционните комисии, тъй като съм самостоятелен претендент. И на балотажа резултатите в Буковлък бяха следните: 1 500 дали своят вот, 1 378 гласа за претендента на ГЕРБ Мирослав Петров и 109 гласа в моя изгода.
Особено впечатляващи са резултатите 205 секция – там внушенията, че Спартански купува гласове, бяха „ подкрепени “ с цели 3 гласа – против „ кристално чисти “ 643 гласа за Мирослав Петров. Явно 500 души от тези, които дадоха гласа си за мен на първия тур, за седмицата до балотажа са претърпели неочакван катарзис и при неналичието на мои покровители бяха пренасочени към моя конкурент. На локалните избори преди 4 година в Буковлък се случи същото – тогава на първия тур имах 273 гласа там. На втория тур, след същата „ профилактика “ получих 35 гласа. Искам щабът на неуспелия претендент и държавните институции да разясняват тези резултати. Ако няма реакция на страната, евентуално ще желая среща с посланиците на страните членки на Европейски Съюз “, твърди Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР