Потребителските нагласи относно икономическото развитие на САЩ се подобриха слабо

...
Потребителските нагласи относно икономическото развитие на САЩ се подобриха слабо
Коментари Харесай

Подобрение на потребителските нагласи в САЩ през януари

Потребителските настройки по отношение на икономическото развиване на Съединени американски щати се усъвършенстваха едва през януари с помощта на мощен растеж на краткосрочните упования в бъдеще при следващо утежняване на оценката на американските потребителите за настоящите стопански условия на фона на сериозната коронавирусна пандемия. Това демонстрират резултати от последно изследване на компанията Conference Board.

Индексът на потребителското доверие се увеличи през януари до 89,3 пункта от 87,1 пункта през декември, до момента в който упованията бяха за малко по-скромно повишаване до 89,0 пункта, съобщи БНР.

Индексът, измерващ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната (въз съществена на тяхната оценка за настоящите бизнес и условия на трудовия пазар), се утежни до 84,4 от 87,2 пункта. В същото време обаче показателят на потребителските упования за икономическата интензивност през идващите шест месеца (въз съществена на краткосрочните бъдещи упования за приходите, бизнес и изискванията на трудовия пазар) скочи внезапно до 92,5 пункта от 87,0 пункта месец по-рано, което е сигнал, че американците наподобява обнадеждени за скорошно справяне със мощната вълна на коронавирусна пандемия предвид на почналата всеобща Covid имунизация в страната.

"Оценката на потребителите за актуалните условия се отслаби в допълнение през януари, като Covid-19 към момента е главен мотор за това ", уточни Лин Франко, старши шеф на изследването на Conference Board. Тя добави: "Очакванията на потребителите за стопанската система и работните места обаче напреднаха още повече, предполагайки, че потребителите плануват възстановяване на изискванията в не толкоз далечно бъдеще ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР