Потребителската такса при общопрактикуващите лекари е замразена на нивото на

...
Потребителската такса при общопрактикуващите лекари е замразена на нивото на
Коментари Харесай

Доц. Тонев: Трябва да се създаде план за плавно увеличаване на потребителската такса

" Потребителската такса при общопрактикуващите лекари е замразена на равнището на минимална работна заплата от 2014 година Ние не поддържаме съответна цифра и шоково нарастване, а желаеме да се сътвори проект за гладко нарастване във времето. Таксата би трябвало да догони нарастнали витален стандарт за тези 8 години. “ Това сподели ръководителят на парламентарната здравна комисия доцент Антон Тонев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му когато има закрепена такса за работата на едно съсловие, то стартира да усеща като че ли има обществена функционалност. „ Такава функционалност на лекарите не ни е вменена в нито един миг от нашето образование. Идеята за проект за повишение на таксата е отговор към едно съсловие, което цяла година сигнализира какви съществени проблеми има, тъй като всички промени, които се вършат в бранш Здравеопазване, нормално дават резултат след няколко години “, сподели още доцент Тонев.

Той акцентира, че всички разбори демонстрират, че опазването на здравето ни има структурата на обърната пирамида. „ Имаме прекалено много лечебни заведения и болнични кревати. Трябва да заложим повече на долните етажи на пирамидата – на персоналните лекари и експертите в извънболнична помощ, които да бъдат по-добре финансирани, с цел да имаме приближаване до европейските заплати. Само това ще даде опция младите лекари да останат в България ", безапелационен беше депутатът от „ Продължаваме промяната “.

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР