Потребителите все повече се безпокоят за етичността и екологичността на

...
Потребителите все повече се безпокоят за етичността и екологичността на
Коментари Харесай

A.T. Kearney: към 2040 година по-голямата част от човечеството ще консумира изкуствено месо

Потребителите от ден на ден се безпокоят за етичността и екологичността на продуктите, които купуват. Според някои откриватели, това ще накара обичайна месна индустрия малко да се свие и да отстъпи място за производството на месо от отгледани в лабораториите кафези.

Изкуственото месо неотдавна се появи на пазара, само че неговото търсене стремглаво нараства. Потребителите са привлечени от опцията да се хранят със стекове и хамбургери, без да изпитват скрупули на съвестта заради неетичното отношение към животните и изхвърлянето на огромно количество парникови газове.

Според аналитичната компания A.T. Kearney, тази наклонност ще докара до това, че след 20 години 60% от световния пазар на месо ще бъде показан от растителни аналози и от месо от епруветка.

Още през днешния ден компании като Beyond Meat, Just Food и Impossible Foods оферират продукция, която не може да се разграничи от същинското месо. Интерес демонстрират освен потребителите, само че и вложителите, които към този момент дадоха над $1 милиард в промишлеността за произвеждане на растително месо.

Другите производители на изкуствено месо опитват с месни артикули, отгледани в лабораториите от клетъчни култури. Месото от епруветка още не е готово за пазара. Производителите на месото от епруветка са уверени, че то ще се хареса на всички. Тази продукция дава опция напълно да се копират усета и текстурата на същинското месо,
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР