Потребителите в ЕС скоро ще се отърват от многото зарядни

...
Потребителите в ЕС скоро ще се отърват от многото зарядни
Коментари Харесай

ЕС е на крачка от универсалното зарядно за джаджите


Потребителите в Европейски Съюз скоро ще се отърват от многото зарядни устройства за електрониката си
(снимка: CC0 Public Domain)

Европа ще приведе всички смарт телефони и таблети към обединен конектор за зареждане и Apple ще пострада от това, сочат пазарните разбори. Тази седмица Европейската комисия ще показа законопроект, съгласно който смарт телефоните, таблетите, слушалките и други електронни джаджи би трябвало да употребяват универсални зарядни устройства.

Дълго време висши чиновници на Европейски Съюз и законодатели обмислят да принудят производителите на електроника да употребяват универсални зарядни устройства, които освен ще опазят околната среда, само че и ще улеснят живота на потребителите.
още по тематиката
Смята се, че в случай че бъде признато, решението на Комисията ще има най-голямо влияние върху Apple. Нейните iPhone устройства към момента са оборудвани с, за разлика от множеството други телефони на пазара.

Повечето модерни телефони разполагат с, който се появи и в някои iPad модели. Apple към този момент се възмути, заявявайки, че законът може да задуши нововъведенията, да сътвори доста електронни боклуци и да раздразни потребителите.

През 2019 година Европейската комисия организира изследване, което сподели, че половината от зарядните устройства, продавани в Европа през 2018 година, са имали Micro-USB конектор, 29% са употребявали USB-C, а 21% са били оборудвани с Lightning конектор, напомня.

Засега не е ясно какъв тип уеднаквен интерфейс възнамерява да вкара Европейски Съюз, само че най-вероятно това ще бъде USB-C.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР