Потребителите търсят и очакват награди и разпродажби като част от

...
Потребителите търсят и очакват награди и разпродажби като част от
Коментари Харесай

Награди за всички

Потребителите търсят и чакат награди и разпродажби като част от преживяването при извършване на покупки онлайн. Съвместно изследване на American Banker и Monigle измежду 5000 клиенти на банки демонстрира, че „ премиите и лоялността остават от първостепенно значение за потребителско преживяване “, написа Джордан Глейзиър за Entrepreneur.

Той показва и три стратегии за награждаване, които търговците могат да прегледат, с цел да подтикват клиентите си, или пък с цел да са наясно за какво да не залагат на тях.

Оферти, свързани с карти

Офертите, свързани с карти, обвързват съответна платежна карта и печелят на потребителя възобновяване на пари или отстъпки от определени търговци, стига клиентът да е задействал премията авансово и стига да употребява посочената карта.

Те обаче са свързани и с отклонение на човек от естествения развой на онлайн извършването на покупки, с цел да задейства офертата. Това са спомагателни няколко стъпки.

Все отново обвързваните с карти предложения могат да са потребни за клиентите, които ги търсят и употребяват. Със своята подробна история на преводите издателите на карти могат да насочват тези стратегии към верните хора. Търговците на дребно могат да си завоюват и нови клиенти.

Шопинг портал

Често срещана тактичност е да оферирате връщане на пари и отстъпки посредством портал за извършване на покупки. При този модел се основава обособена секция в акаунта на един клиент, където се събират предложения, свързани с връщане на пари. След това клиентът може да избере да пазари непосредствено от линковете на търговеца. Всъщност клиентът би трябвало да щракне на линка в шопинг портала, с цел да получи офертата. Това разрешава следене.

Удобно е клиентът да има на едно място всички понижения, само че това също не е идеалното преживяване за него, тъй като би трябвало да помни няколко стъпки. Шопинг порталите притеглят някои марки да оферират предложения, тъй като аудиторията им има висок % желание за осъществяване на покупка. Те обаче са отвън нормалното потребителско държание. Много от фирмите с сходни предложения виждат, че по-малко от 2% от хората подхващат дейности, свързани с порталите за извършване на покупки, до момента в който множеството се насочват непосредствено към уеб страницата на марката.

Компания за извършване на покупки

Както подсказва заглавието, сходни принадлежности остават с купувача в хода на естественото и всекидневно държание при онлайн покупки. Те постоянно са под формата на добавки в браузъра. Независимо дали на мобилни устройства или на настолни компютри, тези функционалности демонстрират налични предложения в действително време, до момента в който клиентът преглежда уеб страницата на дадена марка.

С тези „ спътници “ в шопинга не е належащо активиране на оферта или навестяване на съответна страница. По създание се предлага персонализирано преживяване и проявление на информация за предложения за уебсайтовете, които обособеният консуматор посещава. Трябва да се означи, че такива софтуерни решения има най-вече за десктоп.

По материал на Джордан Глейзиър за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР