Потребителите с увреждания ще чуват звука по-силно и по-отчетливоНова технология

...
Потребителите с увреждания ще чуват звука по-силно и по-отчетливоНова технология
Коментари Харесай

Android добавя поддръжка на слухови апарати

Потребителите с увреждания ще чуват звука по-силно и по-отчетливо

Нова технология в Android ще усъвършенства резултата от използването на слухови апарати

Гугъл и компанията GN Hearing, която показа неотдавна слухов уред ReSound LiNX Quattro, са създали отворена спецификация за вградена поддръжка на слухови апарати в бъдещите версии на мобилната платформа Android.

Нововъведението ще разреши на потребителите да свързват слуховите апарати към своите смарт телефони и да ги ръководят благодарение на мобилните си устройства, с цел да чуват звука по-силно и отчетливо.

Спецификацията поддържа слухови апарати на равнище операционна система и се назовава ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids). Тя дефинира предаването на аудио потока по канал Bluetooth Low Energy.
още по тематиката
ASHA е проектирана по този начин, че да въздейства минимално на самостоятелната работа на устройството и съвсем да не предизвиква закъснение, като в същото време резервира високото качество на звука за потребителите на слухови апарати.

По данни на Световната организация по опазване на здравето, към 466 милиона души по света страдат от увреждания на слуха. Прогнозите сочат, че към 2050 година броят им ще доближи 900 милиона души.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР