Потребителите на WhatsApp вече по-лесно ще могат да отказват актуализациите

...
Потребителите на WhatsApp вече по-лесно ще могат да отказват актуализациите
Коментари Харесай

WhatsApp се съгласи да спазва правилата за прозрачност на ЕС

Потребителите на WhatsApp към този момент по-лесно ще могат да отхвърлят актуализациите на услугата за продан на мобилни известия, заяви Европейската комисия. Това е в следствие от разговора сред европейските органи за отбрана на потребителите и платформата. 

Клиентите към този момент ще получават ясни и подробни известия по кое време при положение на отвод от актуализации те към този момент няма да могат да употребяват WhatsApp на мобилните си телефони. 

От платформата също по този начин твърдят, че персоналните данни на потребителите няма да бъдат споделяни с трети страни или други компании на " Мета " (Meta) с рекламна цел, в това число с Facebook " (Facebook).

" Приветствам уговорките на WhatsApp да промени практиките си, с цел да дава отговор на разпоредбите на Европейски Съюз, като интензивно осведоми потребителите за всевъзможни промени в контракта им и зачита избора им, вместо да ги пита всякога, когато отворят приложението “, съобщи европейският комисар по правораздаването Дидие Рейндерс.

" Потребителите имат право да схванат с какво се съгласяват и какво съответно включва този избор, тъй че да могат да решат дали желаят да продължат да употребяват платформата “, добави правосъдният еврокомисар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР