Потребителите на Android рискуват с безразборното инсталиране на приложения(снимка: CC0

...
Потребителите на Android рискуват с безразборното инсталиране на приложения(снимка: CC0
Коментари Харесай

Популярни Android приложения, които „убиват” смартфона


Потребителите на Android рискуват с безразборното инсталиране на приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Не е загадка, че потребителите на смарт телефони са изложени на непрекъснати закани за сигурността. Това се дължи на обстоятелството, че в формалния онлайн магазин Play Store – откъдето потребителите на Android смъкват множеството си мобилни приложения – се крият и доста вредоносни стратегии .

Злонамерена „ рекламна вълна ” раздрусва Play Store в последно време. Ако имате на смарт телефона си някое от тези приложения за Android, във ваш интерес е да ги  деинсталирате допустимо най-скоро. Разработчикът на антивирусни стратегии Avast разгласява, които би трябвало да деинсталирате неотложно.

Като начало, множеството от тези приложения на пръв взор не наподобяват злонамерени или мощно подозрителни. Ако не ги оцените вярно, ще повярвате, че са „ чисти ”. Експертите по киберсигурност обаче сканираха Play Store за червени знамена, както нормално, и схванаха, че тези приложения разпространяват YouTube реклами със доста друга функционалност от тази, която потребителите фактически получават при изтеглянето им.

Разбира се, заглавията са забавни и хората ще изтеглят приложенията. Но по-късно ще стартират да виждат на смарт телефоните си повече реклами, доста от които се появяват отвън самите приложения и е извънредно мъчно да бъдат отстранени. Ако сте станали жертва на, можете да употребявате мощен антивирус, с цел да ги изчистите.

Ето 21 злонамерени приложения, които подлежат на неотложно деинсталиране:

Гугъл се пробва да поддържа оптимално чист своя Play Store, само че стотици хиляди злонамерени приложения се пробват да обхванат в онлайн магазина. Гугъл не може преди да са влезнали в Play Store. Това значи, че не всички стратегии в онлайн магазина са изцяло безвредни.

Споменатите нагоре злонамерени приложения към този момент са изтеглени над осем милиона пъти. Подобните на Crush Car имат над един милион изтегляния. Това значи, че много известни приложения също могат да бъдат рискови.
още по тематиката
Важното е да обърнете внимание на рецензиите. Приложенията, които имат доста 5-звездни и 1-звездни оценки, евентуално са злонамерени. Тези със приблизително по-малко от 3 звезди или са рискови, или не си костват времето.

Също по този начин, когато намерите разработчик с едно приложение на името му, избягвайте да го теглите. Това може да значи, че разработчикът има голям брой сметки, като по този метод пази своя законен бизнес от нелегитимните. Никой разработчик не би желал акаунта му с 50 приложения да бъде заличен, поради една злонамерена стратегия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР