Потребител е изтеглил приложението ви. Ура! Освен ако… не го

...
Потребител е изтеглил приложението ви. Ура! Освен ако… не го
Коментари Харесай

Защо не се връщат?

Потребител е изтеглил приложението ви. Ура! Освен ако… не го употребява?

За това става дума в диалога на основния редактор на изданието Entrepreneur с основателката на студиото за танци Dance Embassy, Лавиния Хаджи, и Ема Бейтс, съоснователката и основен изпълнителен шеф на основаната на мобилно приложение компания Diem.

Ето какво предлага Бейтс за разрешаване на казуса.

Стимулирайте!

Дори и потребителите да изтеглят приложението ви, може да не развиват табиет да го употребяват. „ Дайте им причина да го създадат “, приканва Бейтс. Можете да предложите понижения за покупки през приложението или да се насочите към така наречен гемификация на преживяването, да вземем за пример като давате специфична премия за всяка пета или десета покупка.

Тествайте

„ Определени демографии се вълнуват от разнообразни неща “, счита Бейтс. Няма метод да се предскаже на 100% какво би било работещо, по тази причина предприемачката предлага да се опитва. „ Помислете за способи, по които можете да достигнете до тях с разнообразни формати и по-късно ги придвижете по фунията по разнообразни способи “, изяснява тя.

Обадете се на клиентите си

Потребител е бил на ръба да си купи нещо, само че по-късно е затворил приложението ви и повече не се е върнал в него. Защо? Този въпрос изтезава доста бизнесмени, само че в самото начало има единствено един метод да разберете. „ Просто се обърнете към тях “, предлага Бейтс. Обадете се на вашия клиент и го попитайте за какво не е приключил покупката. Дали това е неточност в приложението, или е трансформирал мнението си? Ще научите доста за това какво работи и какво – не, тъй че да можете да актуализирате приложението си по-късно.

За още рекомендации вижте идващото видео!

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР