Потокът туристи, пътуващи през летните отпуски, ще трябва по-стриктно да

...
Потокът туристи, пътуващи през летните отпуски, ще трябва по-стриктно да
Коментари Харесай

Камери за скорост на магистралата Белград - Ниш, глобите започват от 25 евро

Потокът туристи, пътуващи през летните отпуски, ще би трябвало по-стриктно да съблюдават рестриктивните мерки на скоростта на главната автомагистрала в Сърбия, с цел да избегнат огромни санкции, съобщи ДПА.

Започвайки от през днешния ден в среднощ, сръбските управляващи ще включат камери на 14-те пункта за заплащане на пътни такси на автомагистрала Белград-Ниш и ще записват минаването на всяка кола, като със специфичен програмен продукт ще пресмятат междинната й скорост на всеки сектор сред пунктовете, предава Българска телеграфна агенция.

Всеки със междинна скорост над ограничаването от 130 километра в час в някой от секторите, ще бъде неотложно санкциониран на идващия пункт за заплащане.

Глобите, започващи от 3000 динара /25 евро/, ще бъдат налагани без значение от това в какъв брой сектора е било нарушено ограничаването на скоростта.

Цялата автомагистрала е дълга 230 километра, а секторите сред пунктовете са от 6 до 32 километра.

Тази система усъвършенства съществуващия метод на надзор на скоростта на автомагистралите в Сърбия, който водачите могат да излъжат просто като спрат за зареждане с гориво, което понижава тяхната междинна скорост.

Автомагистралата Белград-Ниш е основна за пътуващите към Германия, Франция и Австрия и курортите в Гърция, Турция и Албания, както и за турските гастарбайтери, пътуващи към родината през ваканцията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР