Потенциална възможност за повишаване на атрактивността на железопътния товарен превоз

...
Потенциална възможност за повишаване на атрактивността на железопътния товарен превоз
Коментари Харесай

Цифровизацията ще спаси железопътния товарен превоз

Потенциална опция за повишение на атрактивността на железопътния товарен транспорт е цифровизацията.

Железопътният товарен транспорт се потвърди като благонадежден и ефикасен в изискванията на рецесия, като в България бе маркиран растеж през второто тримесечие на 2020 година с близо 17 % по отношение на същия интервал на 2019 година

„ България се причислява към Берлинската декларация за укрепването на действието на железопътните товарни коридори “, разгласи Това транспортният министър Росен Желязков по време на видеоконференция на министрите на превоза на страните членки на Европейски Съюз при започване на седмицата.

По думите му, включването на съответни текстове, които регламентират координацията сред всички товарни коридори, би асъдействало за в допълнение възстановяване и разрастване на капацитета на европейския железопътен товарен бранш.

"Подкрепяме самодейността за въвеждане на цифровото автоматизирано свързване и имаме вяра, че програмата за нейното осъществяване ще обезпечи и нужното финансиране “, добави Росен Желязков.

Шест нови позволения за градеж са издадени от министъра на районното развиване и благоустройството от 13 март т.г. до момента. От началото на годината общият брой на издадените позволения за градеж е 22. За същия интервал на предходната година те са били 25.

Две от издадените в този момент позволения са за подобекти от плана за удвояване и електрификация на сектор от железопътната линия Карнобат – Синдел на територията на община Аврен и за рехабилитация на две прави от третокласния път Провадия – Дъскотна – Айтос с обща дължина 33,4 км. Другите позволения за градеж са за създаване на офисни пространства и образователна зала в постройката за ръководство, личен състав и учебно-тренировъчен център на площадката на АЕЦ "Козлодуй ", за замяна на високоволтови разединители на площадката на централата, реорганизация и рационализация на рибарско пристанище "Мичурин " в Царево и за градеж и за подсилване на свлачище на първокласния път Кюстендил – Радомир – Перник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР