, посветени на отговорното потребление на ресурсите, могат да видят

...
, посветени на отговорното потребление на ресурсите, могат да видят
Коментари Харесай

Музейко гостува в хипермаркетите на Kaufland в Плевен


, отдадени на виновното ползване на ресурсите, могат да видят плевенчани от на следващия ден (3 февруари) в хипермаркетите на Kaufland в града. Магазините са хазаин на пътуващата експозиция #ЗаеднодействайСМузейко, основана от детски теоретичен център „ Музейко “ в партньорство с веригата.

 

До края на март деца и родители ще имат опция да прегледат инсталациите „ Водата вкъщи “ и „ Сортер за преработване “ и да научат любопитни обстоятелства за опазването на околната среда.

 

Модулът „ Водата вкъщи “ подчертава върху това какъв брой вода употребяваме, в случай че до момента в който си вземаме душ или си мием зъбите, не стопираме кранчето и по какъв начин мръсната вода се пречиства, преди да се върне в природата. Целта на инсталацията е да покаже огромното значение на дребните ежедневни дейности, ориентирани към понижаване на потреблението на ресурсите и въздействието ни върху околната среда. Модулът може да бъде забелязан в хипермаркета на Kaufland на улица „ Гренадерска “ 119. Втората апаратура „ Сортер за преработване “ разкрива по забавен и наличен метод какво се случва с разделно събраните боклуци и по какъв начин те още веднъж оживяват като първични материали или нови артикули.  Модулът може да бъде прегледан в хипермаркет Kaufland „ Кайлъка “ на ул. „ Сан Стефано “ 80.

 

Двата модула от изложбата ще останат в Плевен до края на март, след което в града ще дойдат други два от пътуващата експозиция – „ Осветление “ и „ Къде отиват играчките? “.

 

#ЗаеднодействайСМузейко е първата просветителна галерия на „ Музейко “, която беше открита отвън неговата територия. В продължение на повече от година тя обикаля хипермаркетите на Kaufland в няколко града в страната.

 

Проектът #ЗаеднодействайСМузейко е в партньорство с Kaufland България и с поддръжката на Екобулпак България АД,  Булекопак АД, Софийска вода – част от Групата Веолия. Освен просветителната галерия, той включва също и онлайн платформа. Там деца и родители могат да се срещнат с главните тематики на изложбата.

 

За Kaufland България:

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от близо 1,9 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с вложения от над 1,9 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР