Пострадалият 16-годишен скиор в Пампорово е транспортиран по спешност още

...
Пострадалият 16-годишен скиор в Пампорово е транспортиран по спешност още
Коментари Харесай

Пострадалият 16-годишен скиор на Пампорово е преместен за лечение в Пловдив

Пострадалият 16-годишен скиор в Пампорово е превозен по неотложност още през вчерашния ден от болничното заведение в Смолян в МБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Той е постъпил за лекуване в Неврохирургия, като при първичния обзор в Спешно поделение в родопския град е открит кръвоизлив в мозъка и фрактура на база на черепа. Момчета е било в схващане и съответен, осведомят от болничното заведение в Смолян.

Близо 4-часа продължи през вчерашния ден издирването на 16-годишното момче, паднало в гориста околност край писта в Пампорово. Скиорът е излязъл от пистата и след удар в дърво се озовал на към 20 метра от пистата в местността „ Малина “.

Младежът се обадил на околните си по телефона, информирайки ги, че е претърпял случай по пистите. В избавителната акция за неговото търсене се присъединили планински спасители, полиция и доброволци от курорта. Издирването траяло часове, защото в началото спасителите обходили региона към вр. Снежанка, където момчето обяснило по телефона, че се намира. Според планинските спасители скиорът е карал по пистата и не става дума за втурване по занемарен сняг. При случая е изхвърчал от ски трасето.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР