Пострадалите от фалита на застрахователната компания „Олимпик” няма да бъдат

...
Пострадалите от фалита на застрахователната компания „Олимпик” няма да бъдат
Коментари Харесай

България няма да обезщетява пострадалите от Олимпик

Пострадалите от банкрута на застрахователната компания „ Олимпик” няма да бъдат финансово обезщетени посредством българския гаранционен фонд „ Гражданска отговорност”. Това сподели в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов, оповестява bTV. Ако страната пристъпи към финансово обезщетение посредством българския фонд, би се получил „ рисков прецедент”, добави той.

По негово искане на следващия ден финансовият министър и ръководителят на Комисията за финансов контрол ще обсъдят вероятните разновидности за реакция от страна на страната. По думите на премиера ще предложат на българските евродепутати да създадат законови оферти в европейското законодателство.

"Защото когато има европейска компания, тя влиза както нашите компании могат да влизат на всички места в Европа и са по различен ред, би трябвало контролът да е на друго място. Но по този начин или другояче, това би било един рисков казус, ние ще им помогнем с каквото може, с адвокати, с каквото разрешава законът”, сподели министър председателят.

Бойко Борисов увери още, че в сряда Търговският указател ще бъде изцяло възобновен и ще работи. Случаят е противен, само че не е присъщ единствено за България, сподели министър председателят и напомни, че поради хакерски атаки Холандия се е отказала от електронно гласоподаване.

„ Да, срина се заради некачествени дискове, които видяхте. Мисля, че четохте много за компанията, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положихме огромни старания и до сряда ще е безусловно готов”, увери Борисов.

В Стара Загора министър председателят инспектира обекти, които се извършват по европейски стратегии на стойност 52 милиона лв..

Източник: glasove.com
ССнимка: МС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР