Пострадалата от хвърлената бомба самоделка Гергана Зашева се оказа фен

...
Пострадалата от хвърлената бомба самоделка Гергана Зашева се оказа фен
Коментари Харесай

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Пострадалата от хвърлената бомба самоделка Гергана Зашева се оказа почитател на „ Левски “. В профила й във фейсбук 24-годишната служителката на реда следва страница с вести за „ сините “. А точно ентусиасти на отбора от „ Герена “ я раниха тежко и зрението й е в заплаха.

Инцидентът се случи в средата на второто полувреме на мача ЦСКА – „ Левски “ (2:2). Тогава от агитката на “сините” бе хвърлена самоделка към бранш „ А “, където бяха настанени последователи на “червените”. Бомбата се взриви в един от входовете на стадиона, където имаше униформени чиновници. Самоделката избухна в стъкло на една от вратите, а частите раниха двама служители на реда. Най-сериозно пострада Зашева, която беше изнесена на ръце от сътрудници. Лицето й бе цялото в кръв, нарязано от счупените при гърмежа стъкла. Парчета бяха попаднали в едното й око и се стигна до незабавна интервенция.

“Всичко мина безпрепятствено – сподели доцент Борислав Кючуков, шеф на отдела Очна клиника в ИСУЛ. – Точна оценка на зрението можем да дадем след от 3 до 6 месеца. Очаквам да има втора интервенция с имплантиране на леща, ще махнем роговичните шевове, гланциране на роговицата. Предстоят спомагателни интервенции, само че началото е доста положително.”

Още след случая целият бранш “Б” с агитката на “Левски” бе държан повече от час на стадиона. Над 40 са задържаните, само че наподобява, че причинителят не е хванат, защото Министерство на вътрешните работи продължава издирването.

“Малоумна демонстрация – разяснява зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов. – Имаше интервенция, проверявахме хората един по един. Имаме външно изложение на хвърлилия бомбата. Всички, които отговаряха на него, бяха задържани. “

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи настояха да се подхващат ограничения, които да подсигуряват физическата цялост на служителя на реда и да се дефинира зона за сигурност. Ако бъде нарушена, униформените да имат право да се защитят със всички разрешени средства.

От “Левски” осъдиха остро случая и пожелаха причинителят да бъде открит. От “Герена” стопираха предварителната продажба на билети за идните си срещи с “Верея” в шампионата и ЦСКА в полуфинален реванш за купата на България. Вероятността и двата мача да се играят пред празни трибуни е огромна.

Затварянето на игрища и лишаването от семейства на футболни клубове не е решението на казуса с футболното безчинство, което води до тежки произшествия. До това изказване се сплотиха от Министерство на вътрешните работи и Министерството на спорта. На среща беше разисквано и предприемането на общи ограничения против вандализма на мачове. Очаква се Националният стадион “Васил Левски ” да бъде оборудван напълно със система за надзор на достъпа, с цел да може да поеме главните рискови деули. Следващата стъпка ще бъде организирането на работна група сред представители на Министерство на вътрешните работи, ММС, БФС и двете парламентарни комисии – Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Целта ще бъде разработване на ефикасни законодателни промени, които да доведат до усилване на персоналната отговорност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР