Постоянното представителство на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ), по-малкия

...
Постоянното представителство на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ), по-малкия
Коментари Харесай

Партньор в управляващата коалиция в Румъния напуска кабинета

Постоянното посланичество на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ), по-малкия сътрудник в ръководещата коалиция в Румъния, е гласувало партията да излезе от съдружното държавно управление и да издигне кандидатурата на Мирча Дякону в президентските избори през ноември, заяви водачът на АЛДЕ Калин Попеску Таричану, представен от Аджерпрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той разгласи още, че ще подаде оставка като ръководител на сената.

Таричану сподели, че тази заран е имал среща с премиера Виорика Дънчила в качеството й на ръководител на главната ръководеща партия - Социалдемократическата, от която е очаквал да чуе отговори на дефинира въпроси за бъдещето на държавното управление, само че не е получил никакви насрещни оферти.

По-рано този месец водачът на АЛДЕ съобщи, че кабинетът работи по инерция и че не желае да бъде част от " импотентно " държавно управление. Решението на АЛДЕ дали да остане в държавното управление обаче се очакваше чак през септември.

Ройтерс разяснява, че с отдръпването на АЛДЕ държавното управление губи болшинството си, което обикновено би основало вероятност за предварителни парламентарни избори, само че съгласно анализатори фрагментираната съпротива може да избра да изчака до постоянните избори след към една година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР