Постоянният представител на Съединените американски щати в ООН Ники Хейли

...
Постоянният представител на Съединените американски щати в ООН Ники Хейли
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Иран за всички конфликти в Близкия изток

Постоянният представител на Съединените американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли хвърли върху Иран отговорността за всички спорове в Близкия изток и даде обещание, че Съединени американски щати ще отговорят на Техеран за нападението против американското посолство в Багдад, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.
" Има една страна, която е източник на неустойчивостта в Близкия изток, една страна, която заслужава непрекъснато да бъде обсъждана в Съвета за сигурност. И това не е Израел, а Иран ", акцентира Хейли. Според нея Ислямската република управлява и употребява разнообразни групировки в Ирак за реализиране на набези против американци.
" Засилването на иранската интензивност има последици за американците. Преди две седмици подкрепяни от Иран групировки направиха ракетно нахлуване против посолството на Съединени американски щати в Багдад и консулството в Басра ", заяви непрекъснатият представител на Съединени американски щати в интернационалната организация.
" Администрацията на Тръмп няма желание да се помирява с това. Иран можеше да предотврати тези набези. Затова от Белия дом изпращат явен сигнал към Иран. Ние считаме Иран за виновен за нападенията против американски обекти и личен състав в Ирак и няма да се колебаем уверено да защитим живота на американските жители ", означи Хейли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР