Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви в

...
Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви в
Коментари Харесай

Руски дипломат: Веществото "Новичок" може да е дошло от британска лаборатория

Постоянният представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов съобщи в изявление за Би Би Си, че нервнопаралитичното вещество, отровило някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал, може да е пристигнало от английска лаборатория, съобщи Асошиейтед прес.

В излъченото през днешния ден изявление Чижов добавя, че Русия не разполага със ресурси от химически оръжия и не стои зад отравянето на Скрипал и щерка му Юлия.

Пред Би Би Си той декларира, че единствено на 12 км от Солсбъри, града, където бяха открити Скрипал и щерка му, се намира Портън Даун, английски обект за проучвания в региона на химическите оръжия.

На въпрос дали споделя, че Портън Даун е виновен, той отвърна: "Не зная ".

Британското държавно управление окачестви изказванието на Чижов като "небивалица ".

Руският дипломат в Лондон Александър Яковенко прикани в изявление за вестник "Мейл он сънди " към опазване на мира, тъй като разногласието към случая "опасно и несъразмерно е ескалирал ".

Руското посолство в Лондон заяви, че английските управляващи са отказали да дават на съветски представители достъп до Скрипал на съображение, че той е техен жител, заяви ТАСС.

Поискахме консулски достъп до Сергей Скрипал със същата нота, с която поискахме и до щерка му, само че ни бе отказано, обявиха от дипломатическото посланичество. По-рано съветският дипломат в Лондон сподели, че британците не дават на посолството никаква информация за положението на Юлия Скрипал, която е съветска гражданка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР