Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви, че

...
Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви, че
Коментари Харесай

Русия: Гърция изгони руските дипломати под външен натиск

Постоянният представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов съобщи, че Гърция е изгонила съветските дипломати под действието на „ външен подтик “, предава организация ТАСС, представена от БГНЕС.

„ Това не може да се изясни с логиката и здравия разсъдък. Става дума за доста груба провокация. Толкова груба, че да се допусна, че нейните създатели са били единствено гърците, е комплицирано. Познавам тази страна добре “, съобщи Чижов. „ Става дума, несъмнено, за външен подтик. Убеден съм, че този външен подтик има място и в съгласуването на тази юридически съмнителна договорка по името на Македония “, акцентира дипломатът.
На 11 юли атинският вестник „ Катимерини “ заяви, че държавното управление на Гърция е взело решение да изгони двама съветски дипломати и да забрани достъпа в страната на други двама. Изданието твърди, че Атина ги упреква в интервенция във вътрешните каузи на страната, а също по този начин в дейности подкопаващи националната сигурност. По-късно прессекретарят на гръцкото държавно управление Димитрис Цанакополус удостовери информацията.
Прессекретарят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че решението няма да окаже позитивно въздействие върху двустранните връзки и ще има огледални последици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР